ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές

Βραζιλία: Αμετάβλητο στις 12 μονάδες το προβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου

Αμετάβλητο στις δώδεκα εκατοστιαίες μονάδες παρέμεινε το προβάδισμα που πιστώνεται ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010) έναντι του ακροδεξιού αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία τη 2η Οκτωβρίου, έδειξε κυλιόμενη δημοσκόπηση τα ευρήματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου IPEC -του πρώην IBOPE- θέλει τον 76χρονο Λούλα να συγκεντρώνει το 44% των προθέσεων ψήφου, έναντι 32% του 67χρονου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενόψει του πρώτου γύρου. Τα ποσοστά αυτά παρέμειναν απαράλλακτα από την προηγούμενη έρευνα του ινστιτούτου, που δημοσιοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Στον πιθανό δεύτερο γύρο, την 30ή Οκτωβρίου, αν κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο που απαιτείται για την απευθείας επικράτηση, ο Λούλα θα εκλεγεί με το 50% των ψήφων έναντι 37% του Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατά την ίδια έρευνα. Η διαφορά αυτή 13 μονάδων είναι μειωμένη σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα (-3%).

Η δημοσκόπηση του IPEC διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 ψηφοφόρων από την 26η ως την 28η Αυγούστου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ∓ 2%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.