ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα εθνικά ζητήματα…

Δεν χωρούν διαφορετικές γραμμές και αποχρώσεις

Στην ανάγκη εθνικής γραμμής στα ελληνοτουρκικά επιμένουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που δεν μπορούν να διανοηθούν -όπως λένε- μικροκομματική εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος.

Σχολιάζοντας την συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ακριβώς τη στιγμή που κλιμακώνεται στην πράξη η τουρκική προκλητικότητα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος δήλωσε κατηγορηματικά χθες ότι «στα εθνικά ζητήματα δεν χωρούν διαφορετικές γραμμές και αποχρώσεις». Ειδικότερα, μιλώντας στον Real FM, υποστήριξε ότι θα πρέπει να έχουμε μια ενιαία φωνή στο εξωτερικό της χώρας, ειδικά όταν ζούμε μέσα σε ιδιαίτερες γεωστρατηγικές συνθήκες. «Όταν έχεις το διεθνές δίκαιο με την πλευρά σου, άλλωστε, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα», είπε, καλώντας την κυβέρνηση να εξακολουθήσει να διεθνοποιεί το ζήτημα και ειδικά μέσα στην Ευρώπη.

Από την άλλη, επανέφερε με τον πλέον σαφή τρόπο το θέμα του εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, τουλάχιστον όσον αφορά στα κράτη μέλη της ΕΕ. Για του λόγου το αληθές, αφού ξεκαθάρισε ότι ένας διεθνής ταραξίας όπως η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται υπό ένταξη στην ΕΕ χώρα, ο κ.Μάντζος θύμισε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου από το 2020 ακόμα, με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για ‘εμπάργκο εξοπλισμών προς την Τουρκία’. «Δε νοείται το 2022 ένα κράτος – μέλος της ΕΕ όπως η Ελλάδα που φρουρεί τις πύλες της Ευρώπης προς τα ανατολικά, να φοβάται και να ανταγωνίζεται ένα κράτος το οποίο εξοπλίζεται από Ευρωπαίους εταίρους», είπε.

Ακόμα και για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ.Μάντζος τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να εκτεθεί για την ‘εργαλειοποίηση’ των προσφύγων και μεταναστών , ενώ κάλεσε και την χώρα μας να διαλύσει κάθε σκιά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι παραμένει πιστή στην ισορροπία ανάμεσα στη φύλαξη των συνόρων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.