ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Δημοψήφισμα τον Νοέμβριο για να «περάσει» το Ντονέτσκ στη ρωσική επικράτεια

«Μου αρέσει πραγματικά ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Ενότητας» δήλωσε ο φιλορώσος πρόεδρος του Δημοτικού Επιμελητηρίου Πολιτών.

Η 4η Νοεμβρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη αυτοεπικαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Επιμελητηρίου Πολιτών, Αλεξάντερ Κόφμαν, στο τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων Rossiya-24 που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο τη Δευτέρα.

«Μου αρέσει πραγματικά ο συμβολισμός της 4ης Νοεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Ενότητας. Μου φαίνεται ότι ένα δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτή την ημέρα θα καταδείξει σαφώς τη λαϊκή ενότητα του Ντονμπάς, των απελευθερωμένων εδαφών της Ουκρανίας – των περιοχών Χερσώνας και Ζαπορίζιας – και της Ρωσίας», δήλωσε.

«Δεδομένων των δυσκολιών στις οποίες μας έχει καταδικάσει η Ουκρανία, των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών και ούτω καθεξής, σίγουρα η ψηφοφορία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Δεν θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια μόνο μίας ημέρας», υπέθεσε ο Κόφμαν.

Ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσει απάντηση από τον ηγέτη της αποσχισθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντένις Πούσιλιν, στην έκκληση σχετικά με το δημοψήφισμα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πολιτών της ΔΔΡ, ο Κόφμαν διάβασε έκκληση προς τον Πούσλιν και το Λαϊκό Συμβούλιο (κοινοβούλιο) με αίτημα την άμεση προκήρυξη δημοψηφίσματος για την προσχώρηση στη Ρωσία.

Πριν από αυτό το Πολιτικό Επιμελητήριο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ κάλεσε τον ηγέτη της ΛΔΡ Λεονίντ Πάσετσνικ να διεξάγει άμεσα δημοψήφισμα για την αναγνώριση της δημοκρατίας ως συστατικό έδαφος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την έκκληση, το βήμα αυτό θα καταστήσει το έδαφος της ΛΔΚ ασφαλές και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για την ανοικοδόμησή της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.