ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους

Έφτασε στο Εδιμβούργο η νεκρική πομπή της Ελισάβετ

Στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου του Παλατιού του Hollyroodhouse στο Εδιμβούργο βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Κυριακής το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Mετά από ταξίδι έξι σχεδόν ωρών έφτασε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας Εδιμβούργο η αυτοκινητοπομπή με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε όλη τη διαδρομή πλήθος κόσμου συνέρρεε στη διαδρομή απ’ όπου περνούσε η πομπή με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται στο Royal Mile για να αποχαιρετήσουν την πολυαγαπημένη τους βασίλισσα, η οποία απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Θάνατος Ελισάβετ: Το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας – Χιλιάδες αποχαιρετούν τη νεκρική πομπή καθ’ οδόν για το Εδιμβούργο
Σύμφωνα με το αυστηρό τελετουργικό το φέρετρο θα φτάσει στον προαύλιο χώρο του Παλατιού του Χόλιροντχάουζ από όπου θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στην αείμνηστη μονάρχη.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί αεροπορικώς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ενώ θα παραμείνει στο Westminster Hall από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της Δευτέρας όποτε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.