ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δόγμα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές…

Ένας παρακρατικός μηχανισμός συνωμότησε εις βάρος μου

«Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη». Η φράση αυτή από τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, εξερχόμενου χθες του Προεδρικού Μεγάρου, συμπυκνώνει το ‘δόγμα’ της Χαριλάου Τρικούπη στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει σαφώς καταγγείλει την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού και μάλιστα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ή πάντως με την ανοχή του, ενώ από τη πρώτη στιγμή κινείται απολύτως θεσμικά, απευθυνόμενος πρωτίστως στη Δικαιοσύνη όπου και βρίσκεται πλέον η υπόθεση. Ήδη ο ίδιος έχει καταθέσει στην Εισαγγελία ως όφειλε μετά την πρώτη του μήνυση με αφορμή την επιχείρηση παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ προ ημερών κατέθεσε και νέα μηνυτήρια αναφορά, αυτή την φορά για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από την ΕΥΠ.

Ειδικά στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χθες, μία συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος, ενώ την είχε προαναγγείλει από τη ΔΕΘ, ο Νίκος Ανδρουλάκης -παρότι έθεσε όλη την ατζέντα- αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των υποκλοπών. Επέμεινε ότι δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά ζήτημα Δημοκρατίας, που θα πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνουν σκιές στο πολιτικό σύστημα, κάτι που είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν νησίδες λειτουργίας του κράτους που κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα του να γίνει η υπόθεση αυτή μια καλή ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χώρα μας, δεδομένου ότι παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση του Κράτους Δικαίου. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να το δούμε δυναμικά για το μέλλον πώς πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω για να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας», είπε.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά της, επανέλαβε την ανάγκη άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, συμφωνώντας στην πράξη ότι άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους των δημοκρατικών θεσμών. «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ενώπιον των αρχών και επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και η έρευνα να αποφέρει καρπούς το συντομότερο», είπε, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη Δημοκρατία μας». Μίλησε και εκείνη για την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αλλά και θωράκισης της ΕΥΠ, ενώ κατέληξε ότι «σε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου κάθε εξαίρεση από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία», φράση που έχει ειδικό βάρος λόγω και της πολυετούς εμπειρίας της ως ανωτάτης δικαστικού.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δαν 11:30 23/09/2022

  Θά αντέξουμε καί θά
  νικήσουμε, δεκαοχτούρα
  μου.
  Πρός τό παρόν, απολαμβάνουμε,
  τρόπος τού λέγειν, τήν
  παράσταση τών δύο καί κάτι.
  Χαιρόμαστε όμως, τίς νουνεχείς
  απόψεις, φίλων καί μή.
  Ότι κι’ άν διαθέτουν πάντως οί
  ανταγωνιστές μας, στερούνται
  απ’ αυτό πού εμείς έχουμε καί
  καμαρώνουμε, ΑΡΧΗΓΌ.
  Άλλωστε τά τείχη τής Ιεριχούς
  τους, άρχισαν νά πέφτουν
  από μέσα.
  Όσο γιά f/b, δέν τά ξέρω καί
  ανατριχιάζω μ’ αυτά τά διαόλια.
  Πάντως τό σημειώνω, ώστε
  στή νίκη μας, νά μπώ.

 2. FEMA 23:56 22/09/2022

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ Δαν.
  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
  ΤΙ ΛΕΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ?
  ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ ΣΤΟ f/b ΕΙΜΑΙ Η- Efi Blue -ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΙΛΩ!

 3. Δαν 16:57 22/09/2022

  Βρέ βρέ ό «παρακρατικός
  μηχανισμός» τί μάς κάνει!
  Συνομώτησε εναντίον τού
  Προέδρου, ό «μηχανισμός»!
  Φέρτε γρήγορα κατσαβίδια
  καί μπουζόκλειδα νά τόν
  απορρυθμίσουμε, τόν
  «μηχανισμό» ντέ!
  Μά γιατί;
  «Αεικίνητο» είναι;
  Δέν υπάρχουν αρμόδιοι πού
  βιδώνουν, ξεβιδώνουν καί
  προγραμματίζουν;
  Άν υπάρχουν λέει.
  Τούς γνωρίζουμε;
  Βεβαίως.
  Τούς γνωρίζει καί ό Πρόεδρος
  Νίκος;
  Κατ’ εξοχήν.
  Καί γιατί δέν εξέρχονται απ’
  τό έρκος τών οδόντων
  τά ονοματάκια τών καθ»ύλην
  αρμοδίων; Από σεμνότητα, από φόβο ίσως,
  ή άραγε παίζει κάτι άλλο;

  Άχ βρέ Πρόεδρε, στό
  Προεδρικό, καταφέρατε νά
  τέξετε μύν.
  Κοινώς, «άλλα λόγια
  ναγαπιόμαστε», καί
  ποδοσφαιρικώς, αυτογκόλ
  μέ τή σέσουλα!
  Ταύτα καί μένω ενεός!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.