ΚΟΣΜΟΣ

Aπό τον Οκτώβριο

Ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 για τις ομάδες υψηλού κινδύνου στη Χιλή

Η Χιλή θα προσφέρει σε ομάδες του πληθυσμού της που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου ετήσιο εμβόλιο κατά της COVID-19 από τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα χθες Πέμπτη.

«Ετήσιο εμβόλιο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου εντάσσεται, κατά τρόπο παρόμοιο με αυτό του προγράμματος εμβολιασμού για τη γρίπη, στο εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης», εξήγησε η υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cooperativa.

«Δεν αποκλείουμε στο μέλλον να υπάρξει ευρύτερη διαθεσιμότητα για τον γενικό πληθυσμό, που θα μπορεί να εμβολιαστεί σε εθελοντική βάση», πρόσθεσε, τονίζοντας πως νέο εμβόλιο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου ανοσοποίησης για την COVID-19.

Ομάδες υψηλού κινδύνου θεωρούνται οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή παχυσαρκία, διευκρίνισε η κυρία Αγκιλέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χιλής, το εμβόλιο που προμηθεύτηκε η χώρα και θα χορηγείται ετησίως προσφέρει προστασία έναντι υποπαραλλαγών της Όμικρον.

Από την 1η Οκτωβρίου, θα αρθούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και άλλα περιοριστικά μέτρα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, ενώ θα καταργηθεί το εμβολιαστικό πάσο.

Από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτειά της, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει 60.974 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 4.594.519 κρουσμάτων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.