ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΑΔΑΕ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί στη ΔΕΘ να δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις όμως τα ευρήματά τους και πρωτίστως οι 7-8 μονάδες διαφοράς υπέρ της ΝΔ αποτελούν καθημερινό θέμα συζητήσεων και προβληματισμού των βουλευτών και των στελεχών της Κουμουνδούρου. Όλοι, περιλαμβανομένων και των στενών συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπάνε το κεφάλι τους για να βρουν τι άλλο χρειάζεται να κάνουν για ξεκολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 25-26%. Δεν θα ήταν υπερβολή εάν υποστηρίζαμε πως το μεγαλύτερο άγχος του Αλέξη είναι να βρει την «εκρηκτική ύλη» που θα ανατινάξει το «βουνό» του …30 plus που δίνουν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στη Νέα Δημοκρατία. Πίστεψε πως οι τηλεφωνικές υποκλοπές θα ήταν το …ΤΝΤ που θα ανατίναζε την κυβέρνηση.

Φεύ, ούτε οι επισυνδέσεις, μετά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, δεν καταφέρνουν να δώσουν δημοσκοπική πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί η ΕΥΠ και το predator να μην «σκότωσαν» τον Μητσοτάκη όμως δημιούργησαν ένα ορκισμένο εχθρό του πρωθυπουργού, τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Κι αυτό είναι σίγουρα μεγάλο κέρδος για τον Αλέξη και τη στρατηγική της προοδευτικής διακυβέρνησης, στην οποίαν έχει παίξει όλα του τα λεφτά προκειμένου να ανακάμψει εκλογικά και να επιστρέψει ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα του στα κυβερνητικά έδρανα.

Βεβαίως, η απώλεια του ΠΑΣΟΚ ως δυνάμει κυβερνητικού εταίρου της ΝΔ δεν σημαίνει και μετεγκατάσταση της Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου. Κάθε άλλο. Ο Ανδρουλάκης το χαρτί των ίσων αποστάσεων από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να το παίζει ακόμη και μετά την πρωτοφανή στήριξη που δέχθηκε από τον Τσίπρα στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν πρόκειται να στηρίξει τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα για πρωθυπουργό. Προσοχή: Η άρνηση είναι για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και όχι για κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί το σύστημα στην Ελλάδα να είναι πρωθυπουργοκεντρικό και οι πολίτες στις εκλογές εκτός από την κομματική τους προτίμηση να εκφράζουν και τη βούλησή τους για το ποιός θέλει να τους κυβερνήσει (ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος) όμως ο Ανδρουλάκης επιμένει ότι σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας δεν αποφασίζει ο λαός για τον πρωθυπουργό, αλλά τα κόμματα. Ή ακόμη χειρότερα: Κάποιοι άλλοι παράγοντες ή κέντρα, εντός ή εκτός της χώρας. Προφανώς, δεν μπορεί να είναι αυτή η βούληση της ηγεσίας του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όμως ή θεωρία «τρίτο πρόσωπο για πρωθυπουργός» δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας και στα σενάρια όσων θα ήθελαν να αποφασίζουν αυτοί (μεγαλοεπιχειρηματίες, κοινοτικοί αξιωματούχοι, πρεσβείες ισχυρών κρατών κ.α.) για την κυβέρνηση στην Ελλάδα

Δεν αρκεί, κατά τον Ανδρουλάκη, να είσαι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος για να γίνεις πρωθυπουργός. Ούτε η συμφωνία σε προγραμματική βάση είναι αρκετή. Ούτε ποιός διαθέτει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική συνταγή για να θεραπεύσει τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και τις σοβαρές ασθένειες του κράτους, είναι το κριτήριο. Χρειάζεται η έγκριση του Ανδρουλάκη, ακόμη κι αν αυτός είναι επικεφαλής του τρίτου, σε κοινοβουλευτική δύναμη, κόμματος. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δίνει την εντύπωση ότι στις προτεραιότητές του δεν είναι η διακυβέρνηση της χώρας -αν θα είναι αποτελεσματική, προοδευτική και επ’ ωφελεία του λαού και του τόπου-, αλλά αν πρωθυπουργός θα είναι ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή κάποιο τρίτο πρόσωπο, κατά προτίμηση τεχνοκράτης ή πολιτικά να προσιδιάζει σε χαμαιλέοντα.

Σημειώνουμε ότι η πολιτική άσκηση «πρωθυπουργός και πρώτο κόμμα» μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί το ΠΑΣΟΚ αφού το εγκλωβίζει στο παιχνίδι των ποσοστών και της αστάθειας των δύο ή και τριών εκλογικών γύρων και όχι των αναγκών της χώρας για κυβερνητική σταθερότητα και επίλυση των σοβαρών οικονομικών, κοινωνικών και θεσμικών προβλημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να εκθέσουν τον διάδοχο της Φώφης Γεννηματά στους «νοικοκυραίους» κεντρώους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που, ανάλογα με το αξιακό τους φορτίο, προτιμούν συνεργασία είτε με τη Δεξιά είτε με την Αριστερά για να μην υπάρξει ακυβερνησία σε μια περίοδο που και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά προβλήματα της χώρας παροξύνονται . Ο Κυριάκος, απευθύνεται στους δεξιόστροφους και ο Αλέξης στους αριστερόστροφους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά τους καλούν να παρακούσουν τον Ανδρουλάκη και με την ψήφο τους να πιέσουν να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Ο μεν πρώτος για να μην επιστρέψει ο …ολετήρας της μεσαίας τάξης Τσίπρας και ο δεύτερος για να φύγει η …Αγία Οικογένεια που βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία και ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς σε βάρος των πολλών και των αδυνάμων.

Αυτός είναι ο πρώτος λόγος για το παιχνίδι: Πρωθυπουργός και πρώτο κόμμα. Ο δεύτερος λόγος αφορά τις συσπειρώσεις των δύο κομμάτων. Επειδή με την απλή αναλογική δεν υπάρχει αυτοδυναμία ευνοούνται τα μικρότερα και υποψήφια για συνεργασία με τα μεγάλα κόμματα. Και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, την συνεργασία του οποίου θέλουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, την οποίαν το δεξιό κομμάτι της ΝΔ, όχι όμως και το φιλελεύθερο υπό τον Μητσοτάκη, καλοβλέπει. Επιπροσθέτως, η ξεκάθαρη δήλωση του Τσίπρα δεν επιθυμεί να ηγηθεί «κυβέρνησης ηττημένων» και «ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι από το πρώτο κόμμα» ορθώνει μέτωπο τόσο στον Ανδρουλάκη όσο και στον Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει το εξής μήνυμα στους αριστερόστροφους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Αν θέλετε να φύγουν ο Μητσοτάκης και η Δεξιά και να μην σας επιβάλλουν οι Βρυξέλλες ή η εγχώρια διαπλοκή έναν …νέο Παπαδήμο ένας τρόπος υπάρχει, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα». Στην αποτροπή της λύσης …νέου Παπαδήμου στοχεύει και η θέση του Μητσοτάκη ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος.

Το «πρωθυπουργός, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος» εκτός από πολιτική επίθεση στον μικρομεγαλισμό του Ανδρουλάκη στοχεύει και στο «κάψιμο» των σεναρίων που διακινούνται στο παρασκήνιο για μεταβατική πρωθυπουργία είτε του κοινοτικού επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, είτε του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είτε ακόμη και πολιτικού προσώπου, κατά προτίμηση γυναίκας, που να αντικαταστήσει τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή στο σχηματισμό κυβερνήσεως. Εκ παραλλήλου, ο Αλέξης Τσίπρας με την κατηγορηματική δήλωση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να ηγηθεί κυβερνήσεως εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, απαντά και στην ιοβόλο κατηγορία Μητσοτάκη περί τερατογενέσεως στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αλλά σχηματιστεί κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Στην απειλή του Μητσοτάκη: «μην ψηφίσετε τα τέρατα», ο Τσίπρας απαντά καθαρά: «Το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι από το πρώτο κόμμα». Και όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αλέξης σε συνομιλητές του «το δίλημμα δεν είναι ή ο Μητσοτάκης ή εμείς τα τέρατα, αλλά αν το …τέρας ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του να τρώνε τις σάρκες των Ελλήνων».

Κατά τα λοιπά στην Κουμουνδούρου είναι ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνον επειδή ο ίδιος εμφανίστηκε «διαβασμένος, ώριμος και όπως ταιριάζει σε έναν εν αναμονή πρωθυπουργό», αλλά και επειδή έδειξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα, διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει η ΝΔ, συγκεκριμένο και με προτεραιότητες». Σύμφωνα με την περιγραφή στενού συνεργάτη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ο Αλέξης στη Θεσσαλονίκη έφτιαξε τη δική του ΑΔΑΕ». Μόνον που η ΑΔΑΕ του Τσίπρα δεν ασχολείται με υποκλοπές, μολυσμένα λογισμικά και επισυνδέσεις. Η ΑΔΑΕ του Τσίπρα δεν έχει σαν αντικείμενο την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών της Κουμουνδούρου. Η ΑΔΑΕ του Τσίπρα είναι κι αυτή αρκτικόλεξο και συντίθεται από τα πρώτα γράμματα των επίσης αρκτικόλεξων ΑΤΑ, ΔΕΗ, ΑΕΙ, ΕΤΕ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τη δική του ΑΔΑΕ στη ΔΕΘ -αρκτικόλεξο κι αυτή- και η αλήθεια είναι ότι εξέπληξε αρκετούς, ακόμη και συντρόφους του, με όσα είπε ότι προτίθεται να κάνει εάν σχηματίσει κυβέρνηση.

Ξεπατίκωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και ανήγγειλε Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Όχι επιδόματα και αυξήσεις 6% που λέει ο Μητσοτάκης, αλλά θα καλύπτει ολόκληρο τον πληθωρισμό. Μέχρι και ο (μονίμως επικριτικός για τη δεξιά στροφή και το ιμπέριουμ του αρχηγού) Νίκος Φίλης ζητωκραύγασε. Και δεν ήταν μόνο η ξεχασμένη στο χρονοντούλαπο της οικονομικής ιστορίας ΑΤΑ ήταν και η επανακρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας. Μπορεί να μην είναι εύκολες υποθέσεις ούτε η μία ούτε η άλλη περίπτωση - και στελέχη της Κουμουνδούρου, που ασχολούνται επισταμένως με τα θέματα της οικονομίας, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Λιάκος, το γνωρίζουν καλά και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους το παραδέχονται- αλλά αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά στην ανάγκη να κερδηθεί η ψήφος των λαϊκών οικογενειών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν και όσων δυσφορούν με τις πολιτικές της κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Όπως για παράδειγμα με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τον περιορισμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και την εκτόξευση των ενοικίων για τους φοιτητές. Και γενικότερα στους νέους και νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σημαντικό προβάδισμα και για να κερδίσει τις εκλογές χρειάζεται να το διευρύνει και όχι απλώς να το διατηρήσει.

Τον Τσίπρα δεν τον πειράζει που η κυβέρνηση τον κατηγορεί για λαϊκισμό και τον εγκαλεί να πει «που θα βρει τα χρήματα» για να υλοποιήσει όσα εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, μάλλον το επιδιώκει αφού θεωρεί πως οι πολίτες και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, που έχουν γονατίσει από τους φουσκωμένους λογαριασμούς, την μεγάλη ακρίβεια και τον διψήφιο πληθωρισμό, τείνουν ευήκοο ους στα λεγόμενά του. Το πρόβλημα του Τσίπρα είναι πολιτικό. Πρέπει να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Το αύριο και το δικό του και του ΣΥΡΙΖΑ συναρτώνται άμεσα με το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν τον ενδιαφέρουν λοιπόν οι χαρακτηρισμοί των αντιπάλων του. Θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να ξεκολλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 25-26% και να φτάσει ξανά στο 31,5% των εκλογών του 2009. Και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να συσπειρώσει όσο περισσότερους αντιδεξιούς/κεντροαριστερούς ψηφοφόρους μπορεί, αλλά και να επαναπατρίσει αριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που στις τελευταίες εκλογές είτε απείχαν είτε σε ποσοστό σχεδόν 5% προτίμησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για να το καταφέρει δεν αρκεί να επικαλείται την «προοδευτική διακυβέρνηση», αλλά θα πρέπει και να τεκμηριώνει με συμπεριφορές και προτάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2022 δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και σε περίπτωση που αναλάβει και πάλι κυβερνητικές ευθύνες δεν θα έχουμε απεχθή πρόσωπα του παρελθόντος σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ούτε πολιτικές που δεν θα εναρμονίζονται με τα διεθνή κρατούντα και τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τους θεσμούς της ελεύθερης οικονομίας. Και το σήμα προς την κοινωνία ο Τσίπρας θα πρέπει να το στείλει από τώρα και να μην περιμένει την άνοιξη, παραμονές των εκλογών. Στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, θα πρέπει να καταστήσει σαφές το κεντροαριστερό κυβερνητικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ρεαλιστικό Πρόγραμμα, οι αποτελεσματικές πολιτικές και τα φρέσκα και ικανά πρόσωπα είναι αυτά που χρειάζεται ο Τσίπρας για να κερδίσει τον Μητσοτάκη και να πείσει ή και να αναγκάσει τον Ανδρουλάκη να τον δεχθεί για πρωθυπουργό εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει πρώτο κόμμα.

Βέβαια, για να τα πετύχει όλα αυτά χρειάζεται επιτελείο που πολιτικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά να είναι αποτελεσματικό. Προσώρας, σε αυτό υστερεί. Ενδεχομένως και δραματικά, όπως διατείνονται κάποιοι -όχι από την αριστερή μειοψηφία, αλλά από την προεδρική πλειοψηφία. Σίγουρα η συγκρότηση των τομέων που θα αποφασίσει η Κ.Ε. θα καλύψει κάπως την οργανωτική «τρύπα» της Κουμουνδούρου, αλλά χωρίς την κινητοποίηση των 150.000 μελών, που να παράξουν γεγονότα στην κοινωνία, εκλογική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα υπάρξει. Το «δημοσκοπικό βουνό» του Μητσοτάκη δεν πρόκειται να το ανατινάξουν οι ομιλίες του Τσίπρα και οι ανακοινώσεις του Ηλιόπουλου. Ο Αλέξης δεν μπορεί να έχει ένα Εκτελεστικό Γραφείο, όπως ο Ανδρέας με τον Σημίτη, τον Γεννηματά, τον Λαλιώτη, τον Τσοζατζόπουλο και τους άλλους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχουν ενστάσεις αν μπορεί η δύναμη κρούσης του στην κοινωνία να είναι η Σβίγγου, ο Βασιλειάδης, οι τέσσερεις «καρυάτιδες» της Κουμουνδούρου (Αχτσιόγλου, Γεροβασίλη, Δούρου, Ξενογιαννακοπούλου) και ο εκπρόσωπος τύπου Ηλιόπουλος, ο οποίος κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί αφού θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας. Χρειάζονται …άλλα κόλπα. Και ισχυρά ψηφοδέλτια. Και στρατηγικές συνεργασίες σε αυτοδιοίκηση και συνδικάτα. Και διεθνείς επαφές. Και βελτίωση των σχέσεων με τα εγχώρια κέντρα ισχύος. Δεν είναι μόνο η «κακή διαπλοκή», είναι και η υγιής επιχειρηματικότητα και τα μήντια, τα οποία δεν είναι εξ ορισμού και συλλήβδην καθεστωτικά…

50 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ρεζιλης και καραγκιόζης είσαι εσύ Μπόγδη. Προδότη της Ελλάδας. Κλεπτοδημοκράτη και φασίστα του ΠΑΣΟΚ.

 2. @ Maργαρίτα Βερύκιου
  Δεν θέλω να σε βρίσω ούτε να προβάλω σε σένα τα επιχειρήματα μου … καθώς φαίνεσαι όπως σου έχω
  Δηλωσει ότι για μένα είσαι :
  τυφλή τά τ’ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ’ ὄμματ᾽ εἶ .

  Πρώτον ρεζιλεύεις τον εαυτόν σου κάνεις εσύ η ίδια με αυτά που γράφεις ,
  δεύτερον γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια εμμετικά σου προστυχα γριο-λεσβιακά σου και τρίτον ,
  γιατί δεν απαντάς στα θέματα που σου θέτω αντιμετοπιζοντας τις ασύστολες και ανακριβείς σου Συκοφαντίες …..
  Τέλος δεν μας λες με ποιόν είσαι συ ,
  γιατί και από ποτέ και μέχρι πότε…η παράταξης σου πάντως τώρα 3ιναι φυλακισμένη με αποφάσεις της δικαιοσύνης και του λαού που την καταψήφισε .

 3. Σαν σήμερα το 1990 ο Μένιος Κουτσόγιωργας προφυλακίζεται για υπόθαλψη εγκληματία και παθητική δωροδοκία στο σκάνδαλο Κοσκωτά που συγκλόνισε την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Την πάτησε ο Μένιος για να μην την πατήσει ο αληθινός υπεύθυνος, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δημοσθένη Μπόγδη μια ζωή στα σκατά είναι το ΠΑΣΟΚ και τολμάς και μιλάς λινάτσα. Ντροπή σου κολαούζε του ΠΑΣΟΚ. Δήμιοι του Ελληνικού λαού.

 4. Ποιας Κύπρου μας ρε γελοίε καραγκιόζη Μπόγδη; Αυτής της Κύπρου που ο Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβουρής) με τον Τζέφρι Μινέικο Παπανδρέου πήγαν να διχοτομήσουν οριστικά με το βρόμικο σχέδιο του Κόφι Ανάν; Ο περήφανος όμως Κυπριακός λαός και ο αλύγιστος ηγέτης Τάσος Παπαδόπουλος, το έτριψαν στα μούτρα του Σημίτη και του Παπανδρέου σε μεγάλο ποσοστό και μάλιστα με δημοψήφισμα. Λινάτσα Μπόγδη που έχεις και μούτρα και μιλάς. Κάθαρμα!

 5. Έχεις χορτάσει την ζωή σου χάρη στα λεφτά που κέρδισες από το ΠΑΣΟΚ γριά ρουφιάνα Δημοσθένη Μπόγδη. Ταξίδια στα εξωτερικό, σπίτια στην Κηφισιά, ακριβό αυτοκίνητο κατά προτίμηση Μερσεντές όπως προτιμούν οι Πασόκοι και γλύψιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δολοφόνους του Ελληνικού λαού. Είσαι ότι πιο σιχαμένο έχει γεννήσει αυτή η Δημοκρατική ιστοσελίδα. Φασίστας μέχρι το κόκκαλο σαν τα αφεντικά σου πολιτικέ εγκληματία Δήμο Μπόγδη. Το ονοματεπώνυμο μου είναι πραγματικό. Αυτά που γράφεις εσύ είναι ψέματα. Τα πλούτη σου είναι πραγματικά όπως το θράσος και η προστυχιά σου να ξεπλένεις εγκληματίες όπως αυτούς του ΠΑΣΟΚ. Είσαι ένα γουρούνι Μπόγδη που κυλιέσαι στην λάσπη και τον βούρκο της σήψης του ΠΑΣΟΚ. Όσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστείς τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και την Δημοκρατία μας. Κάθαρμα!

 6. Επειδή κάποιος ή, κάποια εδώ σε τούτο το φόρουμ αποφασίζει να πάρει ένα ονοματεπώνυμο , δεν συμβαίνει ότι και το ονοματεπώνυμο αυτό είναι τσεκαρισμένο και πραγματικό .
  Όταν τα σχόλια τέτοιου ατόμου έχουν τόσες αντιφάσεις μεταξύ των , εκτός από τις ακατονόμαστες και αισχρές βρισίες του σε γεροντο-λεσβιακή διάλεκτο με φανατισμένο και ρατσιστικό μίσος προς τους αντιπάλους του , τότε δεν είναι κανείς βέβαιος !
  Για το ποιό και τι είναι το άτομο αυτό .
  Από πάνω , αντί να καταγράφει τις τυχόν επιτυχίες της παράταξης του /της και συκοφαντεί πάντοτε, βαρετά Και συνεχώς άτομα και υπολήψεις ατόμων με ΑΡΧΕΣ και προσφορά στην κοινωνία μας και την πατρίδα μας .
  Αλλά θα μου πείτε τι έχει να επιδείξει η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ της Δικτατορίας που υποστήκαμε 1967-1974 ; Ή , το πέρασμα της Χρυσής Αυγής από την Kαθημερινή μας πολιτική φασιστο- vεο -ναζιστικής εμπειρίας που μας άφησε Πριν να μπει στην φυλακή με Δημοκρατικούς τρόπους και πόφαση της Δικαιοσύνης μας.
  Ορισμένες λεπτομέρειες που έχω κατ´επαναληψη επισημάνει στο παρελθόν αναφέρθηκαν σε υποψίες μου ότι είναι ένα άτομο από τον πάγκο « ελέγχου του ήχου » που λεν και τα κανάλια , να σα εμπλουτίζει με αντίθετες και βίαιες εκφράσεις και άαχρηστες , μην υπάρχουσες εναλλακτικές ιδέες ή προτάσεις .
  ΠΧ τι θα ήθελε να είχε γίνει στην παράνομη πράγματι πρόκληση από τους ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ και ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ με αυτούς ;
  Νοσταλγεί μια δεύτερη κατάληψη όπως αυτή της ΚΥΠΡΟΥ μας σε κάποια άλλη Eλληνική γωνιά ;
  H εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και η τήρησης του από φίλους και συμμάχους μας δεν την καλύπτει ;
  Γιατί άραγε ;

 7. Επειδή κάποιος ή, κάποια εδώ σε τούτο το φόρουμ αποφασίζει να πάρει ένα ονοματεπώνυμο , δεν συμβαίνει ότι και το ονοματεπώνυμο αυτό είναι τσεκαρισμένο και πραγματικό .
  Όταν τα σχόλια τέτοιου ατόμου έχουν τόσες αντιφάσεις μεταξύ των , εκτός από τις ακατονόμαστες και αισχρές βρισίες του σε γεροντο-λεσβιακή διάλεκτο με φανατισμένο και ρατσιστικό μίσος προς τους αντιπάλους του , τότε δεν είναι κανείς βέβαιος !
  Για το ποιό και τι είναι το άτομο αυτό .
  Από πάνω , αντί να καταγράφει τις τυχόν επιτυχίες της παράταξης του /της , συκοφαντεί πάντοτε, βαρεττά και συνεχώς άτομα και υπολήψεις ατόμων
  με ΑΡΧΕΣ και προσφορά στην κοινωνία μας και την πατρίδα μας .
  Αλλά θα μου πείτε τι έχει να επιδείξει η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ της Δικτατορίας που υποστήκαμε 1967-1974 ;
  Ή , το πέρασμα της Χρυσής Αυγής από την Kαθημερινή μας πολιτική
  φασιστο- vεο -ναζιστικής εμπειρίας που μας άφησε .
  Πριν να μπει στην φυλακή με Δημοκρατικούς τρόπους και απόφαση της Δικαιοσύνης μας.
  Ορισμένες λεπτομέρειες που έχω κατ´επαναληψη επισημάνει στο παρελθόν αναφέρθηκαν σε υποψίες μου ότι είναι ένα για να άτομο απο τον πάγκο « ελέγχου του ήχου να σα εμπλουτίζει με αντίθετες και βίαιες εκφράσεις και άαχρηστες Μη υπαρχουσες εναλλακτικές ιδέες ή προτάσειςου .
  ΠΧ τι θα ήθελε να είχε γίνει στην παράνομη πράγματι προκληση από τους ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΟΣ και ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ :
  Μιά δεύτερη κατάληψη όπως αυτή της ΚΥΠΡΟΥ μας ;

 8. Το επόμενο απογοητευτικό γεγονός για την πρόστυχη συκοφάντησα μου , υποθέτω ότι γίνεται Αντιληπτό ότι
  η κορόνα της δικής μου ευτυχίας στην διάρκεια της ευτυχισμένης μου ζωής με την συμβία μου και τα ταξίδια μας στον κόσμο για 37 ολόκληρα χρόνια …..
  Της ερωτευμένης μας μέχρι τα μπούνια συζυγικής μας ζωής ….μέσα και από τους αγώνες μας , μαζί σαν ανδρόγυνο !
  είναι Μια τέλεια και αρμονικά ζωή με την συμβία μου και τους πολλούς εξαίρετους φίλους μας !
  Αυτή η γυναίκα που με δίδαξε λόγω του πεθερού μου Μικρασιάτη Πρόσφυγα ,
  τι σημαίνει να είσαι και να αισθάνεσαι :
  Έλληνας στα Ξένα , αλλά Ξένος στην Ελλάδα !

 9. Υπόγειε τα σχόλια μου είναι επώνυμα. Τόσες φορές με έχει κατονομάσει ο καραγκιόζης Μπόγδης με όνομα και επίθετο. Το Υπόγειος είναι ανώνυμο εντελώς και μάλιστα απρόσωπο. Δυστυχώς η ανάλυση σου περί 48% για την συμμαχία της εκτροπής από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ25 δεν έχει βάση. Όποιος από αυτούς συνεργαστεί με τον άλλον, την επόμενη της συνεργασίας τους θα έχει εξαφανιστεί.

 10. Προς τους δύο μπαχαλάκηδες στα άρθρα Φελνίκου:

  Τα προσωπικά θέματα των δύο αναγνωστών δεν ενδιαφέρουν κανένα και αποτρέπουν άλλους από το να μπουν στη συζήτηση. Επίσης οι ύβρεις πίσω από την ανωνυμία και από το πληκτρολόγιο είναι δειλία και κομπλεξική συμπεριφορά.

  Βρεθείτε κάπου έξω να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας να ησυχάσουμε και μεις αν και το πιθανότερο είναι να γίνετε φίλοι τελικά και να πίνετε ουζάκια , με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.