LIFESTYLE

Nτοκιμαντέρ «Sr.»

Η πιο προσωπική ταινία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι για τον πατέρα του

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Robert Downey Jr) στη δημόσια εικόνα του, αλλά και μέσα από τις ταινίες που πρωταγωνιστεί εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος που έχει τον έλεγχο των πραγμάτων που του συμβαίνουν.

Όμως στο ντοκιμαντέρ «Sr.», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Telluride Film Festival, ο σταρ του Iron Man έστρεψε την κάμερα στη σχέση με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια που αυτός είχε προσβληθεί από τη νόσο του Πάρκινσον - αποκαλύπτοντας ένα πολύ πιο ευάλωτο πορτρέτο ενός από τα πιο διάσημα αστέρια του κόσμου.

Το «Sr.» είναι αφιερωμένο στη δια βίου δέσμευση πατέρα και γιου και στην εξερεύνηση της ταραχώδους σχέση του Ρόμπερτ του Πρεσβύτερου και του Τζούνιορ.

«Είναι ένα είδος μίας ιστορίας λύτρωσης χωρίς αίσιο τέλος, αλλά είναι αστείο. Και αυτές είναι οι αγαπημένες μου ιστορίες», είπε ο Ντάουνι Τζούνιορ μετά την προβολή της ταινίας.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Κρις Σμιθ, είναι μία συγχώνευση δύο προσεγγίσεων. Ο Ρόμπερτ Πρεσβύτερος σκηνοθετεί την τελευταία του ταινία καθώς ο Τζούνιορ τον ακολουθεί κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2021 στα 85 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.