ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Premier League εισάγει το ημιαυτόματο οφσάιντ

Η Premier League είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το ημιαυτόματο οφσάιντ την επόμενη σεζόν, μετά την εισαγωγή του στο Champions League και την προσεχή χρήση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Σύμφωνα με τους Times, οι 20 αγγλικοί σύλλογοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το Μουντιάλ του 2022 πριν ψηφίσουν για την εισαγωγή του νέου συστήματος, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι η νέα τεχνολογία φέρνει τεράστια βελτίωση σε σχέση με την υπάρχουσα γιατί στέλνει μια άμεση προειδοποίηση στο VAR όταν ένας παίκτης είναι οφσάιντ.

Επί του παρόντος οι γραμμές σχεδιάζονται χειροκίνητα από έναν τεχνικό VAR, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης και τεχνητή νοημοσύνη για στιγμιαίες αποφάσεις.

Αν και υπάρχει μια επίπτωση κόστους, το πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι θεωρείται πολύ πιο γρήγορο και ακριβές από αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί σύλλογοι - αυτοί του Champions League (Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ) συν Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράιτον, Σαουθάμπτον και Νότιγχαμ Φόρεστ - έχουν ήδη τη βασική υποδομή του Hawkeye, που θα διευκόλυνε την εγκατάσταση κάμερες.

Μια πηγή εξοικειωμένη με το σύστημα Hawkeye που χρησιμοποιεί η UEFA είπε: «Οι ειδοποιήσεις είναι άμεσες, οπότε μόλις το VAR το επαληθεύσει λαμβάνεται η απόφαση.

Βλέπουμε ότι με το ημιαυτόματο σύστημα οι αποφάσεις λαμβάνονται εντός του χρόνου των φυσικών διακοπών για τους πανηγυρισμούς μετά το γκολ, χωρίς οι παίκτες να περιμένουν για αρκετά λεπτά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.