ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει να θέλει «αυλαία» στην εξεταστική η ΝΔ

Μαξίμου: Νέοι «πονοκέφαλοι» για τις υποκλοπές

Σε κατάσταση συναγερμού τελεί από χθες το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την νέα τροπή που παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών έπειτα από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Ο Κούλογου αποκάλυψε στοιχεία και μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως και κοινές έδρες εταιρειών, που δείχνουν τη σύνδεση των επιχειρηματιών Λαβράνου και Μπίτζιου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και με την εταιρεία Krikel, η οποία φέρεται να εμπορεύεται και να διαθέτει το παράνομο λογισμικό Predator. Τούτου δοθέντος, ενόσω έως χθες το πρωί όλα έδειχναν ότι σήμερα, με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, θα πέσει η αυλαία της επιτροπής χωρίς κανείς να… γίνει σοφότερος για το σκάνδαλο, πλέον η αντιπολίτευση επανέρχεται και ζητεί να κληθούν οι επιχειρηματίες, όπως και ο ανιψιός του πρωθυπουργού, στην επιτροπή ώστε να ερωτηθούν. Συν τοις άλλοις, στο μέτρο που τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι σωστά, αυτό σηματοδοτεί απόπειρα παραπλάνησης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής από τον νυν διαχειριστή της εταιρείας, ο οποίος φέρεται να εμφανίστηκε ως… ιδιοκτήτης της χωρίς να είναι.

«Δεν υπάρχει απόρρητο»

Με δεδομένη ακόμη και την κουμπαριά Λαβράνου με τον πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, η αντιπολίτευση από χθες έχει επανέλθει δριμύτερη και σήμερα θα αξιώσει αυτονοήτως να κληθούν οι επιχειρηματίες, αλλά και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, για να καταθέσουν την δική τους εκδοχή. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε χθες με νόημα ότι «δεν υπάρχει απόρρητο για τους επιχειρηματίες», υπονοώντας ότι αν οι κκ. Λαβράνος και Μπίτζος δώσουν το «παρών» στις εργασίες της επιτροπής, τότε δεν μπορεί να γίνει ανεκτή τυχόν επίκληση του απορρήτου εκ μέρους τους, αφού δεν είναι ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε εργαζόμενοι στην ΕΥΠ.

Στα σχοινιά

Πάντως, καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η συμπολίτευση δεν έχει καμία διάθεση, παρά τα νέα δεδομένα που διαρκώς προστίθενται στο παζλ των αποκαλύψεων, να αλλάξει στάση και να εμπλουτίσει την λίστα των μαρτύρων. Αντιθέτως, ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, η πρόθεση του Μαξίμου ήταν να κλείσει σήμερα τις εργασίες της επιτροπής, χωρίς καμία παράταση. Όμως, είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι πλέον τόσο εύκολη απόφαση για την κυβερνητική πλειοψηφία, υπό την έννοια ότι όσο ανοίγει η βεντάλια των αποκαλύψεων, τόσο μεγαλώνει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.