ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο

ΜέΡΑ25: Γερμανικό «Nein» στην πρόταση που πανηγύριζε μόλις προχθές ο πρωθυπουργός

«Μόλις προχθές ο πρωθυπουργός πανηγύριζε για τα «σπουδαία νέα», όπως μας έλεγε, σχετικά με την επιστολή της χώρας μας και 14 ακόμα κρατών μελών της ΕΕ προς την Κομισιόν με την οποία ζητούσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του.

«Δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ ο κ. Μητσοτάκης και ήρθε ως συνήθως το «Nein» από το Βερολίνο και τις «σύμμαχες» χώρες της Γερμανίας και μία μόλις ημέρα μετά η Κομισιόν και η πρόεδρος της απορρίπτουν ακόμα και την συζήτηση για την επιβολή του σχετικού πλαφόν», σημειώνει, προσθέτοντας πως «προφανώς στη συνέχεια δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος θα πάει και σε αυτήν την Σύνοδο να επαναλάβει το μονότονο «Ναι σε όλα» των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων, αδιαφορώντας για το πώς θα πληρώσουν οι πολίτες τον χειμώνα τις ήδη πολύ φουσκωμένες τιμές στο φυσικό αέριο».

«Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, για μία ακόμα φορά, με την παράνοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την απροθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων «να τα βάλουν» με την ευρωγραφειοκρατία και το καθεστώς των Βρυξελλών. Φυσικά η κ. Φον ντε Λάιεν δεν ένιωσε καν την ανάγκη να αιτιολογήσει πως μια επιστολή-πρόταση 15 κρατών μελών δεν θα συζητηθεί καν, λόγω της άρνησης 3 μόλις κρατών μελών! Μετά όμως η ευρωπαϊκή ηγεσία πέφτει δήθεν από τα σύννεφα με την άνοδο της ακροδεξιάς και των πραγματικά αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.