ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΜέΡΑ25: Η ενεργειακή φτώχεια δεν είναι μονόδρομος

«Η ανυπόληπτη ηγεσία της Ε.Ε. και η Μητσοτάκης Α.Ε. μάς προειδοποιούν κάθε μέρα για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται στην ενέργεια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Με το γνωστό δόγμα της ατομικής ευθύνης μας προτείνουν στα σοβαρά να περιορίσουμε το θερμοσίφωνο και να τρίβουμε καλά τις αντιστάσεις στο φούρνο αν δεν θέλουμε να χρεοκοπήσει το νοικοκυριό μας από το λογαριασμό του ρεύματος», σχολιάζει, κάνοντας λόγο για «γελοιότητες» που «επιστρατεύονται για να κρυφτεί η αλήθεια που είναι ότι για την ακρίβεια στο ρεύμα ευθύνονται τα καρτέλ που δρουν στην αγορά ενέργειας και δη στο χρηματιστήριο».

«Εμείς που δεν εξαρτόμαστε από αυτά τα καρτέλ προτείνουμε πέντε κινήσεις για να μην αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά καταστάσεις ακραίας ενεργειακής φτώχειας:

-Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας

-Εθνικοποίηση ΔΕΗ

-Πλαφόν τιμής ανά μέθοδο παραγωγής

-Διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου

-Διεύρυνση και 100% χρηματοδότηση του προγράμματος εξοικονομώ με κοινωνικά κριτήρια», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και υπενθυμίζει ότι από το 2021 ζητά «την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και της οριακής τιμολόγησης».

«Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους: Πρέπει η κυβέρνηση αλλά και η Ε.Ε. να αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις σαν αυτές που προτείνουμε. Επειδή εξαρτώνται από τα καρτέλ της ενέργειας δεν τις παίρνουν εδώ και τόσο καιρό. Αυτό μπορούμε και πρέπει να το αλλάξουμε όλες και όλοι μαζί. Ξεκινάμε από την διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη και συντονιζόμαστε με τους Ευρωπαίους και τις Ευρωπαίες που βγαίνουν στο δρόμο ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια την 1η Οκτώβρη. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Ανήκει σε όλες και όλους. Είναι δίκαιο και αναγκαίο να το διεκδικήσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αξιότιμοι συντάκτες.Διάβασα τις προτάσεις σας και σε γενικές γραμμές με βρίσκουν σύμφωνο.Επειδή βρίσκομαι σε μια πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας ορισμένων ιδιαιτεροτήτων που έχω μήπως θα σας ήταν εύκολο να έχω με κάποιον από εσάς μια συνάντηση;Λόγω ένδοιας δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι και είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι σε internet cafe ορισμένες ημέρες της εβδομάδας.Σας ευχαριστώ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.