ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Kαταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Η Δανία «σβήνει» το λογότυπο της ομοσπονδίας

Έναν πολύ «διαφορετικό» κι «αιχμηρό» τρόπο διαμαρτυρίας βρήκε η ομοσπονδία της Δανίας σε συνεργασία με την εταιρία που έχει αναλάβει τον ιματισμό της Εθνικής Ομάδας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ, που κόστισαν τη ζωή σε χιλιάδες εργάτες κατά τη διάρκεια κατασκευής των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, οι Δανοί αποφάσισαν να φτιάξουν φανέλες χωρίς εμφανές λογότυπο της ομοσπονδίας, αλλά και το σήμα της αθλητικής εταιρίας που «ντύνει» την Εθνική Ομάδα, τις οποίες και θα φορέσουν στα τελικά του Μουντιάλ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Με τις νέες εμφανίσεις της Εθνικής Δανίας θέλαμε να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα. Πηγή έμπνευσης αποτελεί το Euro 92, θέλοντας να τιμήσουμε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές επιτυχίες της χώρας, αλλά συνάμα θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εναντίον του Κατάρ και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται εκεί.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κατεβάσουμε τον τόνο σε όλες τις λεπτομέρειες της νέας φανέλας της Εθνικής Δανίας, δηλαδή το σήμα και το λογότυπο της εταιρίας. Δεν θα θέλαμε αυτά τα σύμβολα να είναι ορατά κατά την διάρκεια μιας διοργάνωσης που κόστισε την ζωή σε χιλιάδες εργάτες.

Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την Εθνική Δανίας, αλλά όχι το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να φέρνει τον κόσμο κοντά.

Κι όταν αυτό δεν συμβαίνει, θέλουμε να παίρνουμε θέση επ’ αυτού», ήταν η ανακοίνωση της εταιρίας Hummel, που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ο βασικός χορηγός ένδυσης της Εθνικής Δανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hummel Sport (@hummelsport)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.