ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από τις εκλογές…

«Ναι» σε αναζήτηση σταθερής κυβέρνησης στη βάση προγραμματικής συμφωνίας

Το στίγμα του για τη στάση που θα κρατήσει την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη κιόλας Κυριακή, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένοντας πάντως πως δεν έχει σκοπό να «μοιράσει υπουργεία» στο παρασκήνιο, με κανέναν.

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ», είπε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ και απαντώντας έτσι στα σενάρια που τον θέλουν άλλοτε να συμπορεύεεται με τον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών) και άλλοτε με τη ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, κατηγόρησε τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ για να μοιράσουν τα ιμάτιά του, μια και πρόκειται γιε έναν χώρο που μπορεί να έχει εισροές και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αφού λοιπόν, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, επιλέγει κανείς ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και μία βιώσιμη ανάπτυξη, εξήγησε πώς θα κινηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Θα θέσει, είπε τις προτεραιότητες του κόμματός του, στην όποια συζήτηση ακολουθήσει, κάτι όμως για το οποίο θα πρέπει να έχει δώσει κατευθύνσεις ο λαός. Για αυτό και επιμένει τόσο στην ψήφο του. Ο κ.Ανδρουλάκης, εξάλλου, επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν μιλά για ένα πλαίσιο συγκυβέρνησης παλαιού τύπου, με στόχο την ‘μοιρασιά’ των υπουργείων, που τόσο κακό έκανε στην χώρα στο παρελθόν, ούτε όμως στη βάση των επιθυμιών των ‘ολιγαρχών’ και μιας διάθεσης διανομής της εξουσίας, κατά την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα ψάχνουν έναν Καμμένο ή έναν Βελόπουλο, όπως είπε. «Μακριά από εμάς αυτά, δεν μας αφορούν», είπε, συνδέοντας την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου το προηγούμενο φθινόπωρο με αυτή τη συζήτηση, ήτοι τη διερεύνηση των προθέσεών του. «Όσα έγιναν εις βάρος μου το προηγούμενο φθινόπωρο, έγιναν για αυτόν τον λόγο», είπε, επιμένοντας ότι δεν τον αφορούν τέτοιες συζητήσεις και πως θα πρέπει οι πολίτες να δείξουν τον δρόμο με την ψήφο τους. Μετά από αυτήν, και δεδομένου ότι η λαϊκή ετυμηγορία θα γίνει σεβαστή από όλους, ασφαλώς και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο κυβερνησιμότητας και συνεργασίας, στη βάση του ευρωπαϊκού παραδείγματος, όπου με το πρόγραμμα του κόμματός του ο ίδιος θα βάλει τις προτεραιότητές του στη συζήτηση, πάντα με στόχο η Ελλάδα θα έχει μία σταθερή κυβέρνηση. Θύμισε, εξάλλου, ότι ηγείται ενός ιστορικού κόμματος, που μιλούσε πάντα στο προσκήνιο και με προγραμματικούς όρους…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.