ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθεία επίθεση στον Στόλτενμπεργκ

Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν κι εσείς συμπεριφέρεστε σαν τον Πόντιο Πιλάτο

 

Αποφασισμένος να βγει μπροστά και να στηρίξει το δίκαιο, όπως το εννοεί ο ίδιος, και όπως θα πρέπει κατά την άποψή του να εκφράζεται από σοσιαλδημοκρατικά χείλη, εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν κάνει ‘εκπτώσεις’ στη ρητορική του, ακόμα και σε ευρωπαϊκά ή διεθνή φόρα. Ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαία τα όσα υποστήριξε χθες, μιλώντας στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου με προσκεκλημένο τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Στο στόχαστρό του βρέθηκε ασφαλώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, αλλά και οι διεθνείς μας σύμμαχοι.
Για του λόγου το αληθές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε στην ομιλία του την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και καταδίκασε απολύτως την πολιτική των ίσων αποστάσεων, που υιοθετεί απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Στόλτενγμπεργκ. «Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις (…) Εμείς πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και στηρίξαμε τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας. Όμως υπάρχει μία χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο Πρόεδρός της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν», είπε, θυμίζοντας ότι αμφισβητεί ευθέως την εθνική μας κυριαρχία, μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης, παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και υπονομεύει το Κράτος Δικαίου.
«Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας. Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο!», είπε, κατηγορώντας τον ότι πολλές φορές οι δηλώσεις του ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Ποντίου Πιλάτου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία άμεση επίθεση και μάλιστα μπροστά στον ΓΓ του ΝΑΤΟ, η οποία αν μη τι άλλο θα προκαλέσει συζητήσεις.
Όσο για τα περί ανάγκης τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμηνά τους όπως πρότεινε ο κ.Στόλτενμπεργκ, ο κ.Ανδρουλάκης τον διαβεβαίωσε ότι παρά την πολύ μεγάλη οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα, υπέγραψε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμή της. «Και όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας, ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας», πρόσθεσε, θέτοντας εκ νέου προ των ευθυνών του τον επικεφαλής της Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.