ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φέρνουν στη Βουλή 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σκανδαλώδης διαγωνισμός 52 εκ. €: νέα έργα, αντιγραφή παλιών με τεράστια σπατάλη πόρων και αποδυνάμωση του Διόφαντου

Το σκανδαλώδη διαγωνισμό ύψους 51.964.405,96€ για έργα και υπηρεσίες, που όμως υλοποιεί εδώ και χρόνια το Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος», φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση το ΙΕΠ και το υπουργείο Παιδείας προκήρυξαν διαγωνισμό για «νέα» έργα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για αντιγραφή έργων και υπηρεσιών, που υλοποιεί εδώ και χρόνια το Ι.Τ.Υ.Ε. και έχουν κοστίσει μόλις 11.649.955€!

Οι βουλευτές καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που σπαταλά δημόσιο χρήμα για τη δημιουργίαπανομοιότυπων συστημάτων,χρηματοδοτεί με το σταγονόμετρο τη λειτουργίακαι συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του Ι.Τ.Υ.Ε, τη στιγμή που ο οργανισμός έχει φέρει εις πέρας το έργο του με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω συνεχών περιόδων αντιξοότητας και επιλέγει να αποσπάέργα και αρμοδιότητες από το Ι.Τ.Υ.Ε. και να τα παραδίδεισε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επισημαίνεται παράλληλα η μη ικανοποιητική συμμετοχή του ίδιου του Διόφαντου στους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη ή πραγματοποιήθηκαν ήδη, κάτι που διευκολύνει τις ιδιωτικές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.