ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Smoothie ντομάτα – αγγούρι – λάιμ

Αν σας αρέσει η διάσημη ισπανική κρύα σούπα γκασπάτσο θα λατρέψετε αυτό το ρόφημα λαχανικών. Μάλιστα, αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγο πιπέρι πριν σερβίρετε.

Υλικά
2 ντομάτες
1 αγγουράκι
χυμό από 1 λάιμ
2-3 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο ή σέλινο
1 ποτήρι παγωμένο νερό
μερικές σταγόνες Tabasco
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση, πιέζετε να φύγουν οι σπόροι τους και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κρατάτε μερικά για το σερβίρισμα και ρίχνετε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.

Βήμα 2
Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα του, το κόβετε κομμάτια κρατάτε μερικά κομμάτια και από το αγγούρι για το σερβίρισμα και ρίχνετε το υπόλοιπο στο μπλέντερ. Προσθέτετε το χυμό του λάιμ, τα φυλλαράκια της μέντας, το ταμπάσκο, το νερό, αλάτι και ζάχαρη.

Βήμα 3
Χτυπάτε το μίγμα να πολτοποιηθεί και δοκιμάζετε. Αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο ακόμη νερό και διορθώνετε τη γεύση με επιπλέον καρυκεύματα. Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια με πάγο, διακοσμείτε με μερικά κομμάτια ντομάτας και αγγουριού και σερβίρετε αμέσως.

Tips
Δοκιμάστε να προσθέσετε στο smoothie σας και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο) και να αντικαταστήσετε το δυόσμο με μια κορφούλα μαϊντανού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.