ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και στο σύνολο του οκταμήνου 2022

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο και στο σύνολο του οκταμήνου 2022.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Αύγουστο, με μερίδιο αγοράς που έφθασε το 22,7% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, με μερίδιο αγοράς 23,95%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 565,43 εκ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,3% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 11%.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 6,26 δισ. ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ. ευρώ, και παραμένει η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.