ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό του Βινίσιους (και) ο Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ και άλλοι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και ο Πελέ, υπερασπίστηκαν τον συμπατριώτη τους Βινίσιους Τζούνιορ, μετά από κριτικές-προτροπές που δέχθηκε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να μειώσει τους πανηγυρισμούς μετά από γκολ του.

Ο Βινίσιους μπήκε δυναμικά στη σεζόν με πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έχει εξοργίσει τους αντιπάλους στη LaLiga με τους πανηγυρισμούς του, που περιλαμβάνουν χορό κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ.

Ο 22χρονος έχει επικριθεί ευρέως στην Ισπανία, αλλά ο Βραζιλιάνος διεθνής και συμπαίκτης του στη «σελεσάο» Νεϊμάρ, ο οποίος αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, τον ενθάρρυνε να εκφραστεί ελεύθερα: «Ντρίπλαρε, χόρεψε και να είσαι εσύ! Ευτυχισμένος όπως είσαι. Κυνήγησε το αγόρι μου, επόμενος στόχος χορεύουμε», έγραψε ο Νεϊμάρ στο Instagram, για να προσθέσεις ο βετεράνος σέντερ μπακ της Βραζιλίας Τιάγκο Σίλβα: «Μην αφήσεις κανέναν να σου αφαιρέσει την ευτυχία».

Ένα πάνελ σε ισπανική εκπομπή ποδοσφαίρου κατηγόρησε τον Βινίσιους δεν σεβόταν τους αντιπάλους με τους πανηγυρισμούς του, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του με αυτή ενός πιθήκου -- κάτι που προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ερμηνεύτηκε ως ρατσιστικό.

Ο συμμετέχων στο πάνελ, Πέδρο Μπράβο, προέβη αργότερα στο Twitter σε διευκρινιστική δήλωση, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε την έκφραση «μαϊμού» για να πει ότι ο Βινίσιους «έκανε ανόητα πράγματα».

«Θέλω να διευκρινίσω ότι η έκφραση "κάνω τον πίθηκο" που έχω χρησιμοποιήσει λανθασμένα για να προκριθώ στον εορτασμό του γκολ του Βινίσιους έγινε μεταφορικά», είπε προσθέτοντας: «Επειδή η πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Λυπάμαι!».

Ο Βινίσιους έλαβε επίσης υποστήριξη από τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ: «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι ένας χορός. Είναι ένα πραγματικό πάρτι. Αν και ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό με αυτόν τον τρόπο: παλεύοντας για το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι», έγραψε ο Πελέ στο Twitter.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.