ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή πάει στην Εξεταστική ο Ανδρουλάκης

Θεσμικά η …αποκάλυψη του ‘παρακρατικού μηχανισμού’ για το ΠΑΣΟΚ

Μεθαύριο Παρασκευή, στις δέκα το πρωί, αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή και ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, ο βασικός θιγόμενος εξ αυτών, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή ίσως στην αντιμετώπιση του θέματος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που υπήρξε πάντως εξ αρχής θεσμική και έτσι θα συνεχίσει. Για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, η παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την ηγεσία του κόμματος, δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, αλλά ένα ζήτημα Δημοκρατίας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Δεν έχουν συνωμοτήσει οι πλανήτες εις βάρος μου, αλλά ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος θα πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη». Στη φράση αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη εξερχομένου του Προεδρικού Μεγάρου την περασμένη Τετάρτη, συμπυκνώνεται στην πραγματικότητα το σκεπτικό της Χαριλάου Τρικούπη γύρω από το θέμα του όλου σκανδάλου. Είναι άλλωστε τόσες οι «διαβολικές συμπτώσεις» που συνεχίζουν να αποκαλύπτονται μετά και από την κατάθεση Ράμμου στην εξεταστική, που ενδυναμώνουν την άποψη της Χαριλάου Τρικούπη ότι στήθηκε ένας ‘παρακρατικός μηχανισμός’ και μάλιστα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ή πάντως με την ανοχή του. Μεταξύ των ‘συμπτώσεων’ αυτών, ο χρόνος έναρξης της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, μόλις έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, η χρονική διαφορά λίγων ημερών μεταξύ της ‘επισύνδεσης’ από την ΕΥΠ και της απόπειρας παγίδευσης της συσκευής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, αλλά και η καταστροφή του αρχείου παρακολούθησης ακριβώς την ημέρα που οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πήγαν στην ΑΔΑΕ, όπως προέκυψε από τα λεγόμενα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου. Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, επιμένει κατά τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, να επιχειρεί ακόμα και τώρα να επιβάλει το απόρρητο …αλά καρτ, πράγμα που κατά τη γνώμη τους δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, με την Εξεταστική Επιτροπή να οδεύει στο τέλος της, και παρά το γεγονός ότι φτιάχτηκε εξ αρχής ένα όργανο πλήρως ελεγχόμενο και εξαρτώμενο, όπως λένε, στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει διάχυτη πλέον η πεποίθηση ότι έστω κάποια πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που αν μη τι άλλο σέβονται τη δική τους προσωπική πορεία επί δεκαετίες. Για τα υπόλοιπα, αναμένονται νέες πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο ίδιος, για παράδειγμα, δεσμεύτηκε από τη ΔΕΘ, να κάνει ό,τι μπορεί με την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου όσοι μάρτυρες ‘κόπηκαν’ από την Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής, να οδηγηθούν ενώπιον των μελών της Ευρωπαϊκής Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.