ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τι απειλεί το δημόσιο χρέος

Η ΕΚΤ πρόσφατα παρουσίασε ένα πρόσθετο εργαλείο (TPI) - πέρα από τις επαναγορές ομολόγων του PEPP που λήγουν - με στόχο την αποτροπή αύξησης της μεταβλητότητας στις διαφορές αποδόσεων των ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης. Λίγες ημέρες πριν το Συμπόσιο στο Jackson Hole που διοργάνωσε παράρτημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ οι επενδυτές άρχισαν μαζικές πωλήσεις ομολόγων αναμένοντας τις ομιλίες των τραπεζιτών της FED και της ΕΚΤ για την πολιτική επιτοκίων στο επόμενο διάστημα.

Οι πωλήσεις αύξησαν τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και η μεταβλητότητα τους. Η αβεβαιότητα περιορίζει τις συναλλαγές και τη ρευστότητα στις αγορές με αποτέλεσμα σχετικά μικρές συναλλαγές να οδηγούν σε δυσανάλογες μεταβολές στην τιμή ενώ έχει αυξηθεί η απόσταση μεταξύ της τιμής αγοράς και πώλησης.

Σε αυτό το περιβάλλον αυξήθηκαν οι αποδόσεις αλλά και η μεταβλητότητα των ιταλικών και ελληνικών ομολόγων.

Στην περίπτωση της Ιταλίας οι επενδυτές μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Ντράγκι ανησυχούν για τα αποτελέσματα των εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου. Είναι άγνωστο αν τα δεξιά κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις θα καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθήσουν και ποια θα είναι η στάση τους έναντι της ΕΕ με δεδομένο τον αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό κάποιων. Τι θα κάνουν με τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο Ιταλικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας; Η Ιταλική οικονομία είναι από τις πλέον ευάλωτες στην ενεργειακή κρίση. Αν και δεν τίθεται ζήτημα για τη βιωσιμότητα του Ιταλικού χρέους η αξιολόγηση της ΕΕ το κατατάσσει στην κατηγορία υψηλού ρίσκου όπως και το ελληνικό. Oι αποδόσεις των Ιταλικών ομολόγων αυξάνονται καθώς συνεκτιμάται ότι η ΕΚΤ δεν θα επανεπενδύσει τα έσοδα από τα ομόλογα του προγράμματος APP που λήγουν.

Ανάλογοι προβληματισμοί επηρεάζουν και τα ελληνικά ομόλογα. Η κυβέρνηση ελέγχεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών και η εικόνα της στο εξωτερικό άρχισε να ξεθωριάζει. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αβέβαιο και μπορεί να οδηγηθούμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Η δημοσιονομική της πολιτική την περίοδο 2020-2022 παραπέμπει στην αντίστοιχη του 2007-2009 που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η συνεχής αναφορά σε προεκλογικές πολιτικές παροχών χάρη στο «δημοσιονομικό χώρο» που δημιουργούν τα συγκυριακά αυξημένα φορολογικά έσοδα δηλώνουν αδυναμία κατανόησης ότι ο δημοσιονομικός χώρος δεν αφορά συγκεκριμένα έτη καθώς καθορίζεται σε μεσοπρόθεσμη προοπτική με βάση υποθέσεις που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2022 θα μειωθεί σημαντικά όχι εξαιτίας δημοσιονομικών πλεονασμάτων ή της σημαντικής αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ αλλά κυρίως εξαιτίας της εκτόξευσης του πληθωρισμού σε πρωτοφανή επίπεδα. Η επίδραση του πληθωρισμού στη μείωση του χρέους είναι συγκυριακή. Η επαναφορά του μεσοπρόθεσμα στο στόχο του 2% σε συνδυασμό με το σταδιακό πέρασμα του δημοσίου χρέους από σταθερά και χαμηλά σε μεταβλητά και υψηλότερα επιτόκια στη δεκαετία του 2030 θα μετριάσουν την ευνοϊκή επίδραση. Τότε, πέρα από την ανάπτυξη θα απαιτηθούν δημοσιονομικά πλεονάσματα για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

Η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά επιτόκια της ΕΚΤ μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωζώνης σε στασιμότητα ή ύφεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε μια ενδεχόμενη συζήτηση για το δημόσιο χρέος το οποίο μπορεί να μας απειλήσει όπως και το 2009.

13 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γελοίε Μπόγδη, καραγκιόζη. Το ξέρουμε ότι συμπαθείς τους μαύρους της Αμερικής λόγο των μεγάλων και ιδιαίτερων προσόντων τους. Δεν με ενδιαφέρει αν ο Αντετοκούμπο αγωνίζεται με την Ελλάδα. Το παιδί αυτό είναι Ελληνοποιημένος Νιγηριανός και αυτό δεν αλλάζει. Από δύο Νιγηριανούς γονείς, όπως και από δύο Αλβανούς δεν γεννιέται Έλληνας όσο και να χτυπιέσαι. ΤΟ DNA του Αντετοκούμπο δεν είναι Ελληνικό, όπως και των Αλβανών που γεννιούνται στην Ελλάδα και αυτό έχει σημασία. Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Είτε με το Χ.Ο που χλευάζεις, είτε χωρίς το Χ.Ο. Κατάλαβες μ@λάκα;

 2. Όλοι οι συμπατριώτες Νιώθουμε ευτυχείς, ασχετα κομματικών τοποθετήσεων μας , όταν βλέπουμε την οικογενεια Αντεντοκουνμπο και αλλλους που έγιναν Έλληνες όχι άμα τη γεννήσει τους…, αλλά αργότερα !
  Δίχως να γράφει η ταυτότητα τους οτι είναι Χ.Ο να μας εκπροσωπούν ;

  Να πανηγυρίζουν άδωντας τον Εθνικο μας ύμνο οι νέοι αυτοί και να μας γεμίζουν υπερηφάνεια !
  ΓΙορταζοντας τις νίκες των παιδιών αυτών στις τίμιες προσπάθειες και τιςεπιτυχιες των στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μπάσκετ.
  ορισμένες Μαργαρίτες Βερύκιου
  —αν υπάρχουν περισσοτερες της μιας —
  πως θα νοιωθουν άραγε αφού έχουν δηλωσει ότι μισούν τους Μαύρους ;
  Εμένα δε προσωπικά με κατηγορεί η λεγάμενη,
  γιατί εκτιμώ σέβομαι και συνεργάστηκα μια ολόκληρη ζωή με τους μαύρους της Αμερικής .
  Ήταν και παραμένουν προοδευτικοί τιμιοι και εργατικοί , η μέγιστη πλειονότητα των Μαύρων της Αμερικής .
  Είναι πρωτ ´απ ´ όλα Άνθρωποι και το χρώμα του δέρματος τους δεν αλλαζει στη εκτίμηση μου και την εμπειρία μου δουλεύοντας μαζί τους για χρόνια.

 3. Μπόγδη είσαι απλά γελοίος. Τα σχόλια σου προκαλούν εμετό. Ξεπλένεις το εγκληματικό ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα εδώ μέσα. Το ξέρουμε ότι σου αρέσουν οι μαύροι της Αμερικής. Εκτίμησες ιδιαίτερα τα μεγάλα προσόντα τους.

 4. Το θράσος σου Μαργαριτα Βερύκιου ,
  Καθώς και η αγένεια μαζί με την αισχρολογία σου δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν την έμφυτη προσπάθεια των δημοκρατικα σκεπτόμενων ενεργών πολιτών που παίρνουν θέση στα φόρα,
  για να εκφραστούν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας !
  Πάντα για την βελτίωση του βαθμού της Δημοκρατίας μας και την ομαλοποίηση της κοινωνίας μας!
  Oι πρόστυχες εκφράσεις σου —που δεν εγκρίνονται από άλλα άτομα , ούτε από πολιτικοποιημένα κομματικά εξαρτήματα και τρολς των πουλημένων και καρεκλοκινηγούντων πολιτικών μας ,
  παρά μόνον από ξοφλημένες γριές και Απελπισμένες ανέραστες Λεσβίες , αλλά περνιούνται και από αυτούς στο ντούκου… ίσως γιατί δεν θέλουν να πάρουν τίμια θεση … έτσι σ´αφηνουν να κανείς τα ρατσιστικά σου γιουρούσι.α ! Γιατί από μόνα τους αυτά σε κίνησαν συο μετά !
  Πρόσεχε όμως γιατί και μείς έχουμε γνώση αρνητικών λέξεων της Ελληνικής γλώσσας ….Απλώς σεβόμαστε την στήλη που μας φιλοξενεί .

 5. Ένα κατεβατό από ξερατά και αηδίες. Τα πολιτικά, Εθνικά και οικονομικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του Κώστα Σημίτη είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί από την Ελληνική ιστορία. Δυστυχώς για εσένα Μπόγδη δεν υπάρχει τρόπος να τα σβήσεις και ο Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβουρής) θα παραμείνει στην συνείδηση των Ελλήνων ως ο πιο βρόμικος, εγκληματικός και μοιραίος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Ο συμψηφισμός που επιχειρείς με τον Κώστα Καραμανλή δεν σου βγαίνει. Κατάλαβε το επιτέλους καραγκιόζη, γελοίε.

 6. Σε συνεχεια των όσων λέω για να στηριξω τις πολιτικές μου θέσεις επαναλαμβάνω εδώ ένα σχολιό μου από αλού.
  Τόσο Επικαιρο όμως για να βουλώσει το απαίσιο και χωρίς νόημα στόμα της Ματργαριτας Βερύκιου που εκρέει τέτοια μπόχα όση δεν ανεχόμεθα αλλη …
  Ας μας πει και αύτη ποιά είναι και τι έχει κάνει στο διάβα της ζωής της γιατί η γριά αγριολεσβια μας δεν είναι ούτε καν η μπεμπεκα του γηροκομείου μας.
  Είναι ήδη η ξοφλημένη Ρατσίστρια και η « τρίχα από τα παπαρια του Καραμανλή » όπως επαίρεται. ….. αφού εμείς ούτε καν φθάνουμε σ ´αυυτό ……
  Κόσμος όμορφος Μαγικός , Μαγνητικά φιαγμένος αν μπορείς να τον βλέπεις έτσι .
  Σε ένα ψηλό ντουλάπι της κουζίνας και μέσα σ´ενα σκονησμένο
  χαρτόκουτο παπουτσιών, παλιό και ξεθοριασμένο , φιλάω μικροπράγματα της μεγαλύτερης αξίας της μακρόχρονης ευτυχησμενης σε γενικεs γραμμες ζωής μου.
  Κάθε μπλε φεγγάρι , ή και σαν τα χιόνια , ανοίγω το κουτί και εξετάζοντας το περιοχομενο του παίρνω δύναμη και νιάτα .
  Κουρελιασμένη μια φωτογραφία του πατερα μου που τον αποθανατίζει νεοσύλεκτο φαντάρο με το καλλιγραφικό του σημείωμα :
  Ενθύμιο Λίμνης Ιωαννίνων , Νοέμβρης 1936 . Ένα τρυφερό γράμμα του στην Μητέρα τέσσερα χρόνια αργότερα λίγο μακρύτερα . Από το Καλπάκι , διαρκούντος του πολέμου και της ηρωικης αντίστασης των Ελλήνων στον Φασισμό …. «Ασπάζοντας εσένα και τα παιδιά γλυκά και σταυρωτά μέχρι την νίκη » κατέληγε το γράμμα !
  Κάτι μπλε και κόκκινα γιαλενάκια, παιγμένα απο μένα και τους συμαθητές μου στο δωδέκατο Δημοτικό σχολείο της πλατείας Βουδ, στα χρόνια μετά την Κατοχή.
  Ακόμη μέσα εκεί ένας έπαινος συμμετοχής μου σε εσωτερικούς κολυμβητικούς αγώνες του Ν.Ο.Πατρών, τα γαλόνια μου του υποκελευυστη Β , σηματωρού στο « ένδοξον Βασολικον Ναυτικον ». Όπου χαρά ήσα. 30 ολόκληρα άμισθα μήνα κια για να με μαθουν. Οι καραμανλικοί. Να ανακράζω « ζήτω ο Βασιλεύς» !Ακόμη στο κουτί παπουτσιών είναι η κάρτα επιβίβασης μου στην πτήση της Ολυμπιακής με θέση 47 C, δηλαδή διάδρομο και ημερομηνία 28 Οκτώβρη του έθνοσωτήριου έτους 1967 , προς καινούργια και ελεύθερη ζωή …. Νον στοπ !
  Κινητή περιουσία αμύθητης αξίας ,αν προσθέσω και το πιστοποιητικό
  «mariage license and certificate ¨ απο το Reno , Nevada..» μια και τα θρησκευτικά πιστοποιητικά είναι ειδικότης της γυναίκας μου με τα οποία δεν ασχολούμαι εγώ !
  Κινητή μεν η περιουσία μου , αλλα όχι εύχρηστη και όχι πληροτέα επι τη εμφανίσει .
  Χρειάζεται η καρέκλα να ανέβω στο ντουλάπι , να βγάλω το κουτί για να δω και να μετρήσω τον θυσαυρο μου …
  Σταμάτησα απο τότε να μαζεύω αποδείξεις των αναμνήσεων μου κρατόντας τες μόνον στην σκέψη ώστε να λυαίνω όσες αιχμηρές γωνιές τους με πλήγωσαν .
  Άλλωστε η βιομηχανία διατήρησης αναμνήσεων απο τότε ´αλλαξε δραστικά και γεμισα όσα σπίτια έμεινα απο τότε με φωτογραφίες, δίσκους λονγκ πλέι όλων των στροφών , slides , μαγνητόφωνα , camcorders ,PC ς , Λαπ τοπς CDs και Ι pads …. The whole catastrophy! που έλεγε σαν Ζορμπάς ο Αντονυ Κουην στην ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιαννη .
  Πριν 18 χρόνια είδα το φως μου ! Ανακαλύψαμε με την Μαρία τα τουριστικά μαγνητένια ενθύμια, αυτα που βρίσκεις σε όλο τον κόσμο σε τόση ποικιλία , χρώματα , σχήματα , νόημα και» couleur locale» .
  Εύχρηστα , πολύχρωμα , έξυπνα με χαρακτηριστικά του κάθε μέρους που επισκεπτόμαστε γινονται προέκτασης της μνήμης και των περιπετειών στα μεγαλα και συνεχή ταξίδια μας σαν τα μάτια μπλε του Πάριου !
  Καλογουστοι ,πολύ φθηνοί ,μας έχουν κατενθουσιάσει οι μαγνήτες .
  Εκεί , μπροοστά μας δίπλα στο τραπέζι του πρωινού καταλαμβανουν σχεδον ολη την εξωτερικη επιφανεια του ψηγειου , διατεταγμενοι επιμελώς μεν, αλλα χωρίς χρονική και γεωγραφική σειρά .
  Kάθε πρωί παιρνοντας τον καφε μας βλεπουμε τα μαγνητακια που μας ταξιδευουν και μας γυρίζουν σε τόπους που γνωρίσαμε σε ευτυχησμενες στιγμές διακοπών η άλλων εκδηλώσεων . Μας γεμιζουν αισιοδοξια και μας οπλιζουν προστατευοντας μας απο τον Αυτιά και τον Παπαδάκη για το υπόλοιπο της ημέρας , σχεδόν κάθε μέρα .
  Στιγμες ευτυχίας, χαράς μάθησης και αδελφωσυνης σε τόπους μακρυνους γεματους κουλτούρα , ευγένεια ψυχής , τροφή πνεύματος και θέρμη καρδιάς έρχονται κατα βούληση .
  Σε μερη που βαλθηκαμε να ξεχωρίσουμε απο παραμύθια και ιστορίες απο μακρια , για τοπους που διαβάσαμε καπου και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε φέρνοντας μαζί μας στον γυρισμό ότι καλύτερο διέθεταν εκεί , οτι μπορούσαμε να μεταφέρουμε σαν ανάμνηση , ότι μεταφέρεται στην θύμιση .
  Γλυκιές Αναμνησεις, Γνώσεις, κατανόηση στην ζωη και τις συνηθειες των άλλων με σεβασμό και αγάπη στο διαφορετικό απο το δικό μας τροπο.
  Ασε τις γευσεις, και τ´ αρώματα .! Κοτσινιγιο στην Σεγκοβια στο μαγερειό που έφαγε ο Πικάσο και ο Νταλί .
  Σεβιτσε δίπλα στην Σεμπαστιανα , το σπίτι του Πάμπλο Νερουδα στο Βαλπαραιζο !
  Απο το Friday Harbor των στενών του Χουάν ντε Φούκα (Κεφαλλονίτη εξερευνιτη Γιαννη Φωκα ) κοντα στο Σηατλ ., ενπλω προς Αλασκα με τα καβουρια και τον άφθονο σολωμό .Ύστερα στα στενά του Μαγκελανου , στην Ουσουαια για χεληδονόψαρα, χαζευοντας τους πιγκουινους ….
  Μετα φέρνει στην σκεψη μας ο Πρηγκηπας της Κνωσου απο το νεο Μουσείο στο Ηρακλειο την συνάντηση μας με τον σπάνιοάνθρωπο , τον φίλο και Δημοκράτη ΛΑδοπουλο ΒΑΣιλη ….Τον Λάβα μας, δπουδεο σύντροφο στους αγώνες για αλλαγή και προοδο ….
  Ο Σταυρός απο το ΆΓΙΟ Όρος . την επίσκεψη μου εκεί και την γνωριμία μου με τον φωτογράφο του National Geographic που κάποιο Δεκαπενταύγουστο έστελνε στον κόσμο όλον το φωτογραφικό του μήνυμα απο το περιβόλι της Παναγίας.
  Ο Παπαγαλος απο το Μαναους και την διανυκτέρευση μου σε χωριό του Αμαζωνιου σε εωρα μεσα στην ζουγκλα οπου είδαμε το στρινγκ πριν παει ακόμη στο στο Χολυγουντ …… Τους φοίνικες και τις κολόνες του Λουξορ..Τους γλυκούς χουρμάδες στο Τούνεσι της Μπαρμπαριάς και στο χλυδατο Μοντε Κάρλο που μας έπειασαν τον «Νικολάκη μας , όπου θέλαμε … Καζίνο και μεγάλη ζωή…Η συλλογη δεν σταματά μ´αυτα και ο πλουτος μας μεγαλώνει ,καθώς ποθουμε και αλλα πολλά καλά ταξίδια .
  Μερικούς ακόμη μαγνήτες γιατί όπως είπε ο Μontaigne ( 1533– 1592 ) » η ευδαιμονία δεν κρατά για πάντα , μόνο οι Αναμνησεις της χαράς δεν χάνονται ποτέ !
  Μ´αυτα κι αυτά λοπον δεν φοβόμαστε την πτώχευση , με Ευρώ η με Δραχμή οι Μαγνιτες μας δεν χάνουν οποτέ την αξία τους !
  Μάζεψε συ, μαγνήτες συν-αναγνώστη μου και συν-σχολιαστή θα τους βρεις να ανοίγουν την ρωτά σου στο μέλλον και να σε ενώνουν στην ζωή ,αντί να σε διαιρούν όπως ο ρατσισμός…. Της Βερύκιου από το νόημα της Ζωής …

 7. Tα σχόλια ενός εκάστου εξ ημών αποτελούν την ταυτότητα του στην πολιτική του τοποθέτηση .
  Στην δίκη σου ταυτότητα θα ήθελες ν´αναγραφεται και το ΧΟ
  – έχεις δηλώσει – αλλά οι συνταγματολόγοι μας το απαγορεύουν .
  Ένα απο τα σκανδαλα και τις κοροϊδίες με την τελική μας πτώχευση που μας προσέφερε η διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τον μουγκό και άπραγο Καραμανλή σου 2004-2009.

 8. Να ανάβεις που και που Μπόγδη κανένα κερί στον αξιότιμο Νίκο Φελέκη που σε αφήνει εδώ μέσα να αλωνίζεις και να γράφεις τις τρίχες σου. Ούτε χαζοί δεν σε πιστεύουν. Φασίστα ε φασίστα.

 9. Συκοφάντη Μπόγδη, φασίστα. Σε έχουν πάρει χαμπάρι ακοπμα και οι πέτρες τι ξεφτίλας είσαι. Το ΠΑΣΟΚ δεν παράγει πολιτική, αλλά καταστροφή. Κάθαρμα.

 10. Αυθαίρετη συκοοφανρισσα , πρόστυχη και επιπόλαια ελληναρουβ της διαστροφής και της παραποίησης της ιστορίας παραμενεις ασήμαντη Γελοιογραφία του βήματος λόγου και γνωμγης , αλλά εισπράττεις αυτά που εσυ η ίδια παραδεχεσαι για τον εαυτον σου .

  Εγώ δεν προσθέτω τιποτε αλλο
  Ενίοτε τα ίδια σου τα σχόλια !

 11. Γελοίε Μπόγδη λούστρο. Γλύψε και άλλο τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που μας διέλυσαν και μας χρεοκόπησαν. Καραγκιόζη.

 12. @Μαργαριτα Βερύκιου

  Αποφασίζεις, διατάσεις και καταγράφεις
  ότι κατεβάζει η αρρωστημένη κούτρα σου , τις περισσότερες φορές ! Φροντιζοντας με τις αισχρολογίες σου να ξευτιλιζεις την Σπουδαιότητα των επιχειρημάτων που χρειάζεται μια πολιτική συζήτησης σε ένα βήμα ελεύθερου λόγου και σκέψης !
  Σου επαναλαμβάνω με τι σοβαρότητα , απλότητα , ειλικρίνεια κι ´ έντιμη
  Αντιμετοπιση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης μας είχε προτείνει συμβολικά αλλά και έντεχνα ο ικανότατος και εντιμοτατος καθηγητής κ. ΦΙλιππος Σαχινίδης ,
  για να φαίνονται τα αίτεια και οι λόγοι των συμφορών μας στους Έλληνες πολίτες απλά και κατανοητά :
  Σε κάθε φωτογράφια διατελέσουντος υπουργού των οικονομικών της πατρίδας μας που είναι αναρτημένη στους τοίχους του υπουργείου των Οικονομικών να αναγράφονται ακριβώς το χρέος κΙ τα ελλείμματα των προϋπολογισμών όταν παρέλαβε την εξουσία του ο κάθε υπουργός και που τα παρέδωσε όταν γύρισε σπίτι του !
  Πόσο απλώτερα θα μπορούσε κάποιος να βγάλει συμπέρασμα αντί
  Ν ´ακούει κομματικά συνθήματα ανθρώπων σαν κί εσένα με φασιστική νοοτροπία και πρακτική : «Επειδή το λέω είναι και αλήθεια »

 13. Η γνώση στα οικονομικά και η εμπειρία στην διαχείριση των από έντιμους και δραστήριους Δημοκράτες πολιτικούς ,
  σαν τον Αρθρογράφο μας εδώ ,
  εγγυώνται την πρόοδο στην πράσινη και την δίκαιη για όλλους ανάπτυξη μετά τις επόμενες εκλογές !
  Ετσι το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής και εμείς της βάσης του , ενεργοί πολίτες , είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε δραστικά την δύναμη και την λειτουργία του παίρνοντας την θέση στην Βουλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περαιτέρω .
  Όπως αντιλαμβάνεστε συντρόφισσες και σύντροφοι μου , Έμψυχο υλικό και χαρισματικοί Μπροστάριδες ΥΠΑΡΧΟΥΝ !
  Έναν από αυτούς τον διαβάζεται πολύ συχνά εδώ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.