ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Superleague

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Να μπει τέλος στην τοξικότητα»

Αναγεννημένος! Η λέξη περιγραφή ιδανικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη της Αγιάς Σοφιάς. Τον άνθρωπο που ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, ξεπέρασε πάρα πολλές δυσκολίες και τώρα πια μπορεί να απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχίας.

Δεν είναι μόνο η πρωτοβουλία του να ξεναγήσει σήμερα τους εκπροσώπους του τύπου στα «άδυτα» του γηπέδου της ΑΕΚ. Είναι ότι οποίοι τον γνωρίζουν και έχουν συναναστραφεί μαζί του την τελευταία δεκαετία, είδαν έναν άλλον άνθρωπο. Απαλλαγμένο από το μεγάλο άγχος της (ποδοσφαιρικής) διαδρομής του και αποφασισμένο να βάλει τέλος στην τοξικότητα που βασανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο ότι επανέλαβε τουλάχιστον τέσσερις φορές στη συγκεκριμένη λέξη, "τοξικότητα", ζητώντας από όλους να βάλουν ένα χέρι ώστε να σταματήσει.
Δεν δίστασε για να επιβεβαιώσει πει ακόμα και ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει το πρωτάθλημα, εφόσον βέβαια δεν το κατακτήσει η δική του ομάδα. Παράλληλα διευκρίνισε ότι θεωρεί πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παραμένουν στο κόλπο και ότι θα χαιρόταν να έβλεπε κι άλλες ομάδες να μπαίνουμε στα δικά τους καινούργια γήπεδα αναφέροντας ξανά τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.
«Είναι από τις σπάνιες φορές που κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Η διαδρομή θα δείξει. Αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές ο Παναθηναϊκός. Το δικαιούται, είναι μεγάλο club, το αξίζει μετά από τόσα χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι στο κόλπο» είπε χαρακτηριστικά

Αναλυτικά ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε:

-Για το κόστος και την ανέγερση του γηπέδου:
«Το γήπεδο στοίχισε 75 εκατομμύρια ευρώ. Τα Μουσεία, του Προσφυγικού Ελληνισμού και της ΑΕΚ θα κοστίσουν 6 εκατομμύρια και τα γραφεία μας, τα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ, 1,5 εκατομμύριο. Ειλικρινά είμαι υπερήφανος. Όχι μόνο για το γήπεδο αλλά και για τα Μουσεία μας. Θα κάνουμε τα πιο ωραία Μουσεία ποδοσφαιρικής ομάδας».
-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Θέλω να δείχνουμε αγάπη. Να φύγει το μίσος, να φύγει η τοξικότητα. Να ανεβάσουμε επίπεδο το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται τόση αντιπαλότητα. Κάποιοι λίγοι που έχουν μείνει, θα μπουν κι αυτοί στον ίσιο δρόμο».
-Για την μετάβαση από το ΟΑΚΑ στην Αγιά Σοφιά:
«Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό, η Αγιά Σοφιά, θα αρέσει σε όλον τον κόσμο, θα σας αρέσει και εσάς. Εγώ θα αγαπηθώ όταν θα φύγω από τη ζωή, έτσι είναι η Ιστορία για όλους μας. Επίσης την ΑΕΚ θα την κρίνουμε από εδώ και στο εξής. Θα την κρίνουμε τώρα που έχει την έδρα της ξανά και το σπίτι της. Φύγαμε από το ΟΑΚΑ, από το Νταχάου επιτέλους. Ούτε απ’ έξω δεν θέλω να περνάω. Πιστεύω ότι την Κυριακή με τον Ατρόμητο, τη νίκη μας την έδωσε το γήπεδο. Αυτή η αύρα μας οδήγησε στη νίκη. Πολύ φοβάμαι ότι στο ΟΑΚΑ δεν θα το κερδίζαμε αυτό το ματς. Εμείς ξαναλέω τώρα θα κριθούμε. Εδώ στο σπίτι μας. Η ΑΕΚ έχει γήπεδο μετά από 20 χρόνια».
-Για τα πλάνα που υπάρχουν για τις υποδομές και το προπονητικό στα Σπάτα: «Έτρεξε αίμα για να φτιάξουμε και όσα φτιάξαμε στα Σπάτα. Στα σχέδια είναι να γίνουν άλλα δύο γήπεδα. Παράλληλα θέλουμε να φτιάξουμε και ένα σούπερ ξενοδοχείο για να μένουν 50 παιδιά της Ακαδημίας και άλλα 40 δωμάτια για την πρώτη ομάδα. Μετά, μόλις τα φτιάξουμε και αυτά, θα τα έχουμε όλα σαν κλαμπ. Δικό μας προπονητικό με ξενοδοχείο, δικό μας γήπεδο, δικά μας ιδιόκτητα γραφεία που δεν είχαμε ποτέ. Θα υπάρχουν τα Μουσεία, από κάτω το γήπεδο έχει τεράστιους χώρους, τεράστιες αποθήκες. Νομίζω ότι έχουμε φτιάξει ένα από τα πιο ωραία γήπεδα στην Ευρώπη. Με την χωρητικότητα κάναμε τα πάντα και φτιάξαμε τη διπλή κερκίδα, πράγμα το οποίο ανέβασε το κόστος 25%. Επίσης δώσαμε στην πόλη μια τεράστια πλατεία. Λέγανε για το δάσος και τα 1.800 μέτρα που χρειαστήκαμε αλλά εμείς δώσαμε αυτό που σας είπα, μια τεράστια πλατεία».

-Την άποψη του για τη διαιτησία στην Ελλάδα γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν λάθη;
«Για να είμαι ειλικρινής, εγώ πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει στην Ελλάδα. Τα παλαιότερα χρόνια, τέτοια εποχή, ξέραμε τον πρωταθλητή. Τα λάθη πάντα θα υπάρχουν. Κάποια φορά θα έχουν παράπονα οι μεν κάποια οι δε. Πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει, αν συγκρίνουμε λέω πάντα με όσα γίνονταν».
-Αν η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη;
«Είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα αυτό το κλαμπ δεν χρωστάει πουθενά και έχει έσοδα 40 εκατομμύρια. Ένας νοικοκύρης μπορεί να το τρέξει, είναι σαν μια επιχείρηση. Δεν μπορεί μια διοίκηση με 38 εκατομμύρια να τρέξει την ΑΕΚ; Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Κάποια στιγμή και εγώ θα φύγω και ηλικιακά, ίσως είμαι ο μοναδικός παράγοντας που συμπληρώνω μια 15ετία στην ΑΕΚ παραγοντικά. Ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν, ιδιοκτήτης σε αυτά τα κλαμπ είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε όλοι περαστικοί. Ναι λοιπόν η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη, δεν χρωστάει πουθενά, νοικοκυριό θέλει».
-Για τα εμπόδια που μπήκαν για το γήπεδο και τις άλλες ελληνικές ομάδες που θέλουν να φτιάξουν το γήπεδο τους: «Το τι τραβήξαμε εμείς για το γήπεδο... Τέσσερις φορές πήγαμε στο ΣΤΕ. Μια φορά αν τύχαινε κάτι, να πέσεις κάπου σε κάποιον δικαστή, θα τελείωνε. Δεν ποτέ όμως ότι δεν θα κάνουμε το γήπεδο. Ήταν στόχος ζωής να το κάνω. Δέχτηκα πόλεμο. Έτρεξα και τα κατάφερα. Μακάρι όλοι όμως να κάνουν καινούργια γήπεδα. Και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το θεωρώ κουτό να μην θέλουν κάποιοι να κάνουν οι αντίπαλες ομάδες γήπεδο. Λέγανε κάποιοι για τσαμπα-Σοφιά. 20 εκατομμύρια πήραμε, 75 στοίχισε το γήπεδο. Αλλού είδαμε τι έγινε, έγινε η κλοπή του τρένου και δεν πλήρωσε κανείς, τίποτα».
-Για τον Πογιέτ που ήρθε στην Αγιά Σοφιά και φαίνεται να έχει αποφασίσει πως θα είναι η επόμενη έδρα της Εθνικής ομάδας:
«Με μεγάλη μας χαρά να έρθει η Εθνική και να κάνει έδρα της την Αγιά Σοφιά. Έχει καλή ομάδα. Μακάρι να έρθει η Εθνική, το γήπεδο έχει όλες τις προδιαγραφές να την φιλοξενήσει, γιατί όχι».
-Κάποιοι εκτιμούν πως το γήπεδο πρέπει να μετονομαστεί κάποια στιγμή σε Δημήτρης Μελισσανίδης
«Το γήπεδο έχει το όνομα του, Αγιά Σοφιά. Έχει και το εμπορικό του όνομα, ΟΠΑΠ Arena. Άστα αυτά τώρα. Δεν χρειάζεται. Νομίζω ότι έγινε εδώ έγινε με μεράκι. Είχα προσωπική επίβλεψη σε όλα. Μπαίνω στους χώρους, μπαίνω στο λόμπι και νομίζω ότι μπαίνω στο ξενοδοχείο Four Seasons. Ο ΑΕΚτζής πρέπει να προστατεύσει το γήπεδο μας πλέον».
-Για το ότι κάλεσε τον Μαρινάκη στα εγκαίνια και το εάν σκέφτεται να τον καλέσει για μια ξενάγηση στο γήπεδο
«Δεν το έχω σκεφτεί. Εγώ τότε έκανα αυτό που έπρεπε. Θα το δούμε. Αν έρθουν είναι καλοί στις αντιγραφές, μπορεί να αντιγράφουν πράγματα...».
-Για το πως θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πρέπει να γίνει αναβάθμιση, πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα από όλους. Θα μείνουν στο τέλος μόνοι τους οι τοξικοί, θα το καταλάβουν. Έτσι σκέφτομαι εγώ το ποδόσφαιρο. Άλλοι θέλουν να έχουν Γκρανκάσες στις Ομοσπονδίες. Τον Μπαλτάκο εγώ τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επιστήμονα. Του κάνουν πόλεμο. Θέλουν να βάλουν τους δικούς τους. Και να σας πω και κάτι άλλο, κανένας ΑΕΚτζής δεν είναι στην ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος είναι Παναθηναϊκός. Πιο Παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο. Είναι έντιμος. Άστον να δούμε τι θα κάνει. Θα κριθεί και αυτός».
-Για τη μάχη του τίτλου:
«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Κάποτε ξέραμε από πριν τι θα γίνει. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε έδρα, η διαδρομή θα δείξει. Και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός, μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Θέλω να το πάρει η ΑΕΚ φυσικά! Αλλά να σας πω κάτι, αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Το δικαιούται, είναι μεγάλο club, το αξίζει μετά από τόσα χρόνια. Εγώ πιστεύω ότι και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι στο κόλπο».
-Για την εικόνα της ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει:
«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’! Θα έρθουν όμως και κακές στιγμές έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
-Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα: «Να πηγαίνει η ομάδα καλά. Να τη χαιρόμαστε. Να παίρνουμε πρωταθλήματα και Κύπελλα, τι άλλο να ζητήσω;». -Για την αγάπη του κόσμου: «Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου, αλλά συνήθως όταν φεύγεις από τη ζωή σου δίνουν ακόμα περισσότερο αγάπη».
-Για τον πόλεμο από τη Δημοτική αρχή: «Εμείς στηρίξαμε τον Βούρο όταν έγιναν οι εκλογές. Από εκεί και πέρα και ο Βασιλόπουλος το μετάνιωσε, κατάλαβε και αυτός. Οι δυνατοί συγχωρούν, οι αδύνατοι εκδικούνται. Έγινε το γήπεδο, τέλος».
-Για το πως θα αξιοποιηθεί το γήπεδο: «Θα υπάρχουν ξεναγήσεις μέσα στο γήπεδο. Θα υπάρχουν αυτοκινητάκια γκολφ μεγάλα δέκα θέσεων που θα κάνουν τουρ όλον τον κόσμο. Θα έρθουν σχολεία. Θα το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ το γήπεδο. Θα δίνω τα αποδυτήρια, όλους τους χώρους στις εταιρίες για να κάνουν μίτινγκ. Θα μπορούν εταιρίες να παίρνουν το γήπεδο να κάνουν εκδηλώσεις ακόμα και παιχνίδια μεταξύ τους οι εταιρίες να πληρώνουν και να νοικιάζουν το γήπεδο από την ΑΕΚ που θα βγάζει έσοδα ακόμα και από τα εισιτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.