ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε ταμπουλέ με πλιγούρι. Αλλά και με ωμό κουνουπίδι μπορούμε να φτιάξουμε μία εξίσου νόστιμη εκδοχή της διάσημης σαλάτας.

Υλικά
500γρ. κουνουπίδι ωμό, τριμμένο
½ αγγούρι, σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
100γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
½ ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ
100γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
80ml ελαιόλαδο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
2 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.

Βήμα 2
Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.