ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Μ. Κατρίνης: Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στην ακρίβεια

«Χρειάζεται εδώ και τώρα να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ από τα τέλη του 2021», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον τ/σ "ΣΚΑΪ".

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή, από τα τέλη του 2021 το κόμμα του έχει προτείνει ως μέτρο τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής ανάγκης, με το επιχείρημα πώς είναι ήδη αυξημένα τα έσοδα από ΦΠΑ, μια κατάσταση που προβλέπεται να συνεχιστεί και με τον προϋπολογισμό του 2023.

Προσέθεσε ότι είναι άδικος για τους πολίτες ο μηχανισμός που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της ακρίβειας επειδή, όπως τόνισε, «μαζεύει χρήματα μέσω της κοινωνικά άδικης, έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ), για να εμφανίζεται μετά ο κ. Μητσοτάκης ως "μάγος με τα δώρα" που δήθεν στηρίζει τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Επέκρινε την κυβέρνηση πώς αδρανεί σκόπιμα να υπερφορολογήσει τις εταιρείες πετρελαιοειδών, όπως συστήνει η ΕΕ, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για προνομιακή μεταχείριση, απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κερδίζουν από την κρίση.

Ο κ. Κατρίνης σχολίασε ότι η αγορά γυρνάει την πλάτη της στην κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση διατείνεται πώς έχει στηρίξει επαρκώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αγορά, την ίδια ώρα που οι εμπορικοί σύλλογοι μειώνουν το ωράριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.