ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Η Γερμανία την πιο ακριβή... φανέλα ανάμεσα στις 32 φιναλίστ

Ούτε η πολυνίκης του Παγκοσμίου Κυπέλλου -με 5 τρόπαια- Βραζιλία, ούτε η νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, δεν θα... φοράνε την πιο ακριβή φανέλα, μεταξύ των 32 φιναλίστ στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/12-18/12). Το προνόμιο αυτό έχει η Γερμανία, παγκόσμια πρωταθλήτρια για τελευταία φορά το 2014 στη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, έχοντας συμφωνία 56 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν, με την Adidas. Κερδίζει με μικρή διαφορά τη Γαλλία, την τελευταία νικήτρια, που παίρνει 48 εκατομμύρια από τη Nike.

Έτσι κι αλλιώς, οι δύο κορυφαίες αθλητικές εταιρείες είναι εκείνες που μονοπωλούν την πρώτη πεντάδα. Το... βάθρο κλείνει η Αγγλία με 44 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν από τη Nike, αμερικάνικη εταιρεία που χορηγεί και τη Βραζιλία -στην τέταρτη θέση- με 35 εκατομμύρια κάθε χρονιά. Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα στο Top-5, αφού στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, η οποία λαμβάνει 25 εκατομμύρια από την Adidas.

Παρά το γεγονός ότι έχει τον Λιονέλ Μέσι και άλλους διάσημους παίκτες στην ομάδα της, η εθνική Αργεντινής -που έχει συμβόλαιο με την Adidas-, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketing regisdtrado, δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα με τις πιο ακριβές φανέλες εθνικών ομάδων στο Κατάρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.