Neo

«Πέρασε» το τεστ, εξ ού και... επανήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ

Από χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 86 μέλη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, μετά την επανένταξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή σ’ αυτήν. Η στήλη πληροφορείται, λοιπόν, ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα να ανοίξει την πόρτα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην υπουργό δεν είναι άσχετη με την επικαιρότητα των ημερών: με άλλα λόγια, όταν δημοσιοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της μελέτης Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα εκτός αλλά και εντός ΜΕΘ, ο Κουρουμπλής κράτησε διακριτική στάση –παρότι είχε διαγραφεί επειδή είχε χαρακτηρίσει «δολοφόνους» την κυβέρνηση για την πρώτη μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα. Όταν, λοιπόν, είδαν στην Κουμουνδούρου ότι ο Κουρουμπλής κράτησε χαμηλό προφίλ και δεν έσπευσε να δηλώσει «δικαιωμένος», τότε αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα της μεγάλης επιστροφής...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. O Koυρουμπλής λοιπόν ,
    με όλα τα διαμερίσματα του ( είχαμε μείνει στα 18 της απογραφής που θυμάμαι ) είναι το ίδιο «αριστερός »όσο και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος του , ο Παπαδημούλης ….. με ίσως περισσότερα. Διαμερίσματα , που μας είπε ότι «τα ηβρε από την γυναίκα του »
    Έτσι πως θα τον άφηνε ο Τσίπρας απ ´έξω του πολιτικού κόμματος και της κουτάλας των ρουσφετιών ή των ειδικών συμφερόντων της που έχει τόσο βάναυσα προδώσει τους ιδρυτές του πάλαι ποτέ Κύρκου , Γλέζου , Παπαγιαννάκη .
    Χρειαζονται ηγέτες σαν Κουρουμπλή
    Αν δεν με πιστεύεται διαβάστε :

    https://www.in.gr/2021/07/29/politics/papadimoulis-megalose-periousia-tou-apektise-akomi-tria-diamerismata/#images
    Και στην συνεχεια αυτό από την Βικιπαίδεια :

    Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξε το αποκλειστικά αρμόδιο για τέτοιες περιπτώσεις Λιμενικό Σώμα στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ[14]. Ο ίδιος όμως ετέθη προσωπικώς επικεφαλής μιας τεράστιας και πρωτοφανούς επιχείρησης απορρύπανσης, γιατί όπως είχε υποστηρίξει, η εξάπλωση της ρύπανσης ήταν μεγάλη και οφειλόταν στα ρεύματα και στον καιρό. [15]. Εξ αιτίας των αντιδράσεων έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού,[16] ο οποίος δεν την έκανε αποδεκτή. Εντέλει όμως το πόρισμα για το ναυάγιο ανέφερε ότι αφενός η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ δεν ήταν ατύχημα, αλλά δολιοφθορά[17], αφετέρου ότι η ρύπανση επεκτάθηκε για δύο λόγους: επειδή πλήρωμα και πλοιοκτήτης δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές ως όφειλαν και διότι οι σφραγισμένες θυρίδες επιθεώρησης φορτίου και τα στόμια δεξαμενών ανοίχτηκαν εσκεμμένα πριν από τη βύθιση.
    Δημοσίευμα της «Καθημερινής» δε, ανέφερε ότι πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τέτοιας έκτασης συντονισμένη επιχείρηση, για πρώτη φορά ανελκύθηκε ναυάγιο και για πρώτη φορά επιβλήθηκε τόσο μεγάλο πρόστιμο σε πλοιοκτήτρια εταιρεία.
    Στο σκάνδαλο της Novartis, κατηγορήθηκε ότι ενώ εμπλέκεται στην υπόθεση, το όνομα του δεν συμπεριελήφθη για πολιτικούς λόγους στους κατηγορούμενους.[εκκρεμεί παραπομπή] Η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αποκάλυψε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου[18] – η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis, [19] – είχε διαβιβάσει στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών μία ανώνυμη επιστολή που κατήγγειλε απάτη και τη «μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση φαρμάκων το 2016, κάνοντας ειδική αναφορά σε υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή[20].
    Μετά τις εξελίξεις αυτές, η αντιπολίτευση ζήτησε την παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή, μαζί με τους υπουργούς Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξάνθό[21]. Στη διαδικασία που ακολούθησε στη Βουλή, ζήτησαν οι τρεις εγκαλούμενοι να κατατεθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.