ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μετεκλογικά σενάρια δεν γράφονται σε κλειστά δωμάτια…

Πιστή στην αυτόνομη πορεία της η Χαριλάου Τρικούπη

Διαστάσεις από τη ΝΔ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει η Χαριλάου Τρικούπη, στην πορεία προς τις κάλπες, επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία της. Στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, αύριο, εξάλλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα πορευτεί το κόμμα στο εξής και ως τις κάλπες, επιμένοντας στην απόφασή του για αυτόνομη πορεία, αλλά και σε εκείνη για σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν κυβερνητικές συνεργασίες.

Μόνο τυχαία δεν είναι όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Realnews χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι «τα μετεκλογικά σενάρια δεν γράφονται σε κλειστά δωμάτια» και πως «η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις». Ο ίδιος πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που επιστρατεύει το ‘σκιάχτρο’ του Αλέξη Τσίπρα, εν είδει φοβήτρου, ενώ την ίδια ώρα κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά. Όσο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι πολιτεύεται με όρους προσωπικής διάσωσης. Ο ίδιος παίρνει αποστάσεις και από τους δύο, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το δικό του κόμμα θα πορευτεί με όρους κοινωνίας και με την ψήφο των πολιτών θα καταφέρει να επιβάλει τις πολιτικές του, ισότιμα, με σύγχρονο πολιτικό προσωπικό, όπως λέει, και με λύσεις στα μεγάλα θέματα των ανισοτήτων, του δημογραφικού, του κοινωνικού κράτους και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη αποκρούουν και το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι τάχα με το σκάνδαλο των υποκλοπών, κάποιος θέλησε να ‘χαλάσει’ τις σχέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. «Η υπόθεση δεν ήταν σφήνα στις σχέσεις Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ, όπως διάβασα να λέει ο πρωθυπουργός», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «δεν ράγισε η γέφυρα, γιατί γέφυρα δεν υπήρξε». Την ίδια ώρα όμως, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «ούτε χτίστηκε νέα, για να μειώσει τα χάσματα με τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζοντας πως ούτε στην αγκαλιά της Κουμουνδούρου πρόκειται να τον σπρώξει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.