ΚΟΣΜΟΣ

Η δήλωσή του

Πρωθυπουργός Αυστραλίας για την 28η Οκτωβρίου: Το «ΟΧΙ» της Ελλάδας οιωνός για τη νίκη των Συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Την Ημέρα του «ΟΧΙ», με την ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, μνημονεύουμε και τιμούμε μια πράξη αντίστασης που αντήχησε σε όλο τον κόσμο στις 28 Οκτωβρίου 1940, αναφέρει σε μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε (Anthony Albanese).

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του «ΟΧΙ», ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας διαμηνύει πως σήμερα αναγνωρίζουμε την άρνηση της Ελλάδας ως έναν οιωνό για τη νίκη των Συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσθέτει, επίσης, πως ήταν το πρώτο κεφάλαιο σε μια σειρά συγκρούσεων και καταπίεσης που επέφερε τόσα πολλά δεινά στον ελληνικό λαό και επισημαίνει ότι καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του «ΟΧΙ», θυμόμαστε ότι το σθένος και οι θυσίες των ανδρών και των γυναικών του 1940 ήταν ένα βήμα προς την ελευθερία που απολαμβάνει η Ελλάδα σήμερα.

Αναφερόμενος στους Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία μετά τον πόλεμο, σημειώνει πως έφεραν μαζί τους τη μνήμη της Ημέρας του «ΌΧΙ» και το τραύμα του πολέμου. «Το θάρρος και η αποφασιστικότητά τους ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουν νέες ζωές σε μια νέα γη. Το κράτος μας συνεχίζει να εμπλουτίζεται από τη δύναμη, την ιστορία και την κληρονομιά μιας ζωντανής ελληνικής κοινότητας» υπογραμμίζει.

Το μήνυμα του Αυστραλού πρωθυπουργού για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου καταλήγει: «Την Ημέρα του "ΟΧΙ" εορτάζεται η υπεράσπιση του σωστού και του καλού ακόμα και μπροστά στις κακουχίες. Στην επιδίωξή μας για την ελευθερία, ο εμπνευσμένος αγώνας του 1940 μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αφοσιωθούμε για να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε την ειρήνη στον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.