ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα και προοπτική θα επιλέξουν οι πολίτες στις κάλπες…

Σαφείς οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Τις κατευθυντήριες εντολές του για το ‘τελευταίο μίλι’ στον δρόμο προς τις κάλπες, αναμένεται να δώσει σήμερα στους βουλευτές και κατ’ επέκταση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του, που προγραμματίζεται για τις έντεκα το πρωί και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Αφού επιχειρήσει στην εισαγωγή του να περιγράψει την κατάσταση στην χώρα, με τον πληθωρισμό να καλπάζει, την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος να απειλούν την ομαλή ζωή των οικογενειών και τις υποκλοπές να έχουν αναδείξει το πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα καταστήσει σαφείς τις διαφορές του κόμματός του από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας το κόμμα του ως την μοναδική εναλλακτική πρόταση που έχουν οι πολίτες απέναντι στον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.

Θα θέσει ακόμα το δίλημμα των εκλογών μεταξύ Δημοκρατικής Ανατροπής ή ανοχή στην αδικία και την ασυδοσία. Σε κάθε περίπτωση, θα εξηγήσει ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν μπορεί να είναι αυτοαναφορικό, είτε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που περίπου πιστεύει πως αν δεν ανανεωθεί η δική του θητεία, η χώρα θα περάσει σε ακυβερνησία, ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα που θεωρεί σενάριο αστάθειας το να μην ξαναγίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. «Ο πολίτης θα διαλέξει πρόγραμμα και προοπτική», συνηθίζουν να λένε στην Χαριλάου Τρικούπη και αυτό θα πει και ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα, θέτοντας τους πολιτικούς στόχους του προγράμματος του κόμματός του. Αυτοί, δεν είναι άλλοι από την ανάγκη να αρθούν οι ανισότητες, να έρθει στο επίκεντρο η Δημοκρατία και η Διαφάνεια σε όλους τους τομείς του κράτους, να ανασυνταχθεί με πραγματικούς όρους το κοινωνικό κράτος, να γίνει σημαία του κόμματος η απασχόληση για όλους, να ξαναμπεί στη θέση που της αξίζει η πράσινη ανάπτυξη κ.ο.κ.

Θα δώσει μάλιστα ένα πρώτο περίγραμμα του προγράμματος του κόμματος στους βουλευτές, καθώς και ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Αμέσως μετά, τον λόγο θα πάρει ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Νίκος Χριστοδουλάκης για να παρουσιάσει συνοπτικά το πρόγραμμα μέσα από διαφάνειες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ μετά τις επόμενες εκλογές θα δύσει οριστικά και αμετάκλητα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.