ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια

Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή και επιπλέον, όσο μένει μαρινάρονται καλύτερα τα αρώματά της.

Υλικά

Για τη σαλάτα
¼ από 1 λάχανο κόκκινο
3 καρότα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
1/3 φλιτζανιού καρύδια
1/3 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
2-3 σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
1 πορτοκάλι κομμένο σε μικρά κυβάκια

Για τη σος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σποράκια λίγο σπασμένο στο γουδί
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από ½ πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Προετοιμάζετε τα λαχανικά σας. Τρίβετε τα καρότα στο μούλτι.

Βήμα 2
Κόβετε το λάχανο σε κομματάκια και το τρίβετε κι αυτό στο μούλτι ή το ψιλοκόβετε στο χέρι. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη σος. Στο μούλτι ή σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα, ανακατεύετε καλά να αναμιχθεί με τα λαχανικά και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.