ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές, ακρίβεια και ενεργειακή κρίση τινάζουν στον αέρα τη «φιέστα» Μητσοτάκη

Τα μελαγχολικά γενέθλια της ΝΔ

Όταν ο πρωθυπουργός σχεδίαζε την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για σήμερα, 4 Οκτωβρίου, είχε στο μυαλό του μία πανηγυρική συνεδρίαση –ένεκα και των «γενεθλίων» του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, το κλίμα στην αίθουσα της Βουλής σήμερα πόρρω θα απέχει απ’ αυτό.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα στείλει σήμερα μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας, θα ζητήσει από τους βουλευτές να δώσουν με αξιώσεις την μάχη αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει και, ταυτοχρόνως, θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία. Ταυτοχρόνως, θα έχει το δικό του ενδιαφέρον κατά πόσον θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει κάποιο μήνυμα αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και κατά θα παράσχει διαβεβαιώσεις στους «γαλάζιους» βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των ενισχύσεων για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Αποσυσπείρωση

Πάντως, όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του με βασικό στόχο να προχωρήσει σε ενέσεις αισιοδοξίας και ηθικού στους συμπολιτευόμενους βουλευτές, θα βρει ενώπιόν του αποσυσπείρωση, απογοήτευση και προβληματισμό για όσα έχουν γίνει ως τώρα και για όσα θα γίνουν. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί βουλευτές, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, απλώς... γελούν ειρωνικά με τις δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους, εκμυστηρευόμενοι ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας «δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βλέπουν στις περιφέρειές τους και στη μάχη του καφενείου». Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα που όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανέναν σκοπό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ως τις εκλογές, η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτελείται από στελέχη που δεν έχουν καμία ελπίδα να υπουργοποιηθούν –άρα και, κανένα, αντικίνητρο ώστε να μην διατυπώσουν τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις και την κριτική τους.

Διαφωνίες

Κάπως έτσι, λοιπόν, η Φωτεινή Πιπιλή ξεκαθάρισε ότι αν ήταν ονομαστική η ψηφοφορία για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα, θα καταψήφιζε. Κάπως έτσι, ο Νικήτας Κακλαμάνης προειδοποίησε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ότι αν συνεχίσει να μην τού απαντά στις γραπτές ερωτήσεις, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε... προφορικές. Επίσης, κάπως έτσι ο Κώστας Τζαβάρας πιέζει διαρκώς δια της κοινοβουλευτικής οδού τον υπουργό Οικονομικών για συγκεκριμένες πρακτικές «γερακιών» στην αγορά με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Τέλος, κάπως έτσι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ουσιαστικά περιέγραψε την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να αλλάξει την κατάσταση στα πανεπιστήμια. Και κάπως έτσι, τίποτα στη σημερινή συνεδρίαση δε θα θυμίζει ένα κόμμα που γιορτάζει τα γενέθλιά του, απολαμβάνει προβάδισμα 8 και 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και υποτίθεται ότι ετοιμάζεται για τη δεύτερη τετραετία του στο τιμόνι της χώρας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 11:49 04/10/2022

    μόνο το μάτριξ θα έβρισκε μελαγχολικά τα γενέθλια μιας παράταξης που προηγείται 7-10% μετά από τρία χρόνια στην εξουσία εν μέσω πρωτοφανών κρίσεων

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.