ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ μεγάλο φαβορί να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία

Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρθηκε από την κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία έχοντας αποτύχει να συγκεντρώσει τις 100 υπογραφές βουλευτών που χρειαζόταν για να υποβάλει επισήμως την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, που επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Καραϊβική για να συμμετάσχει στην κούρσα, είχε συγκεντρώσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής περί τις 60 υπογραφές, έναντι περισσότερων των 140 για τον Ρίσι Σουνάκ και 25 για την Πένι Μόρντοντ.

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τους δύο άλλους διεκδικητές της ηγεσίας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να συνταχθούν μαζί του στην προσπάθειά του για την επιστροφή του στην ηγεσία.

Ωστόσο το βράδύ της Κυριακής δήλωσε ότι αν και έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη, αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος διότι «αυτό είναι το σωστό».

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρων, αλλά φοβάμαι ότι απλώς δεν είναι η σωστή στιγμή», είπε.

Σην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει 102 υποστηρικτές. «Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε θέση να εξασφαλίσω μία νίκη των Συντηρητικών το 2024 και απόψε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ξεπέρασα το εμπόδιο με 102 δηλώσεις υποστήριξης...και θα μπορούσα να υποβάλω αύριο την υποψηφιότητά μου. Είχα μεγάλες πιθανότητες να νικήσω στην εκλογή με τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. Αλλά κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών έφθασα δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν θα ήταν το σωστό. «Δεν μπορείς να κυβερνήσεις αποτελεσματικά αν δεν έχεις ένα ενωμένο κόμμα στο Κοινοβούλιο».

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία. “ Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση”, ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter. “ Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.