ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Γεωργιάδης:Σημαντικό το όφελος για τους καταναλωτές από το καλάθι του νοικοκυριού

Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει μια σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τις επισκέψεις σε 9 καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Αττική, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του μέτρου για το καλάθι του νοικοκυριού.

Τα καταστήματα επισκέφθηκαν μαζί με τον υπουργό, ο Αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), Χαράλαμπος Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ.

«Διαπιστώνουμε ότι οι αλυσίδες έχουν προσφέρει σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε κρίσιμα είδη. Βρήκαμε φρέσκο γάλα με 1,12, βρήκαμε μακαρόνια με 0,62, βρήκαμε ζάχαρη με 0,94, γενικά βρήκαμε πολύ καλές προσφορές», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν και προβλήματα. Το site «έπεσε» σχετικά γρήγορα λόγω της μεγάλης κίνησης. Περιμένουμε τώρα να ξανανέβει, αλλά είναι λογικό την πρώτη μέρα να υπάρχουν και προβλήματα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας και γενικά των καταναλωτών».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης επεσήμανε:

«Προχωράμε σε ένα ακόμη μέτρο στήριξης των συμπολιτών μας, για να αντιμετωπίσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτό το κύμα της εξωγενούς κρίσης ακρίβειας που πλήττει και την πατρίδα μας.

Κατά την επίσκεψή μας, είδαμε ότι όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν εναρμονιστεί με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Ήδη τα προϊόντα είναι αναρτημένα στους διαδικτυακούς τόπους των σούπερ μάρκετ αλλά και στο e-katanalotis.gov.gr.

Σαφώς θα προχωρήσουμε και στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις για να κάνουμε πιο εύκολη την δυνατότητα εντοπισμού των προϊόντων από τους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε πολύ στενά και την εξέλιξη της όλης διαδικασίας, λαμβάνοντας μέτρα όπου απαιτείται, για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αποτελεσματικότητά του «καλαθιού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.