ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και από τον Ανδρουλάκη…

Αναγνώριση από σύσσωμο τον σοσιαλιστικό κόσμο στον πλανήτη

Μπορεί μετά από 16 χρόνια συνεπούς στάσης στο τιμόνι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να ήρθε η ώρα (εξαιτίας των θεσπισμένων θητειών για τη θέση) να αποχωρήσει από αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου, παραδίδοντας στον πανηγυρικά εκλεγέντα Πέδρο Σάντσεθ, σύσσωμος ο σοσιαλιστικός κόσμος του πλανήτη όμως του επιφύλασσε μία ακόμα μεγάλη τιμή, σε απάντηση του έργου που έχει προσφέρει. Ο πρώην πρωθυπουργός ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δέχθηκε τα συγχαρητήρια ηγετών από ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταξύ αυτών, και του Νίκου Ανδρουλάκη…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ για την εκλογή του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρατήρησε ότι μπροστά μας υπάρχουν παγκόσμιες προκλήσεις, που απαιτούν μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατία με προοδευτικές πολιτικές για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και εμπέδωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας και την παράταξή μας το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί 16 χρόνια», είπε, καταλήγοντας ότι «η απόφαση του Συνεδρίου να οριστεί Επίτιμος Πρόεδρος αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, αφού επιχείρησε έναν σύντομο απολογισμό, τονίζοντας ότι πάλεψε για μία νέα ηγεσία στη Σοσιαλιστική Διεθνή πιστή στις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας πολιτικής αυτής οργάνωσης, ευχαρίστησε με τη σεμνότητα και το ήθος που τον διακρίνει για την τιμή που του έγινε να είναι Επίτιμος Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Με χαρά παραδίδω την σκυτάλη στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και την Μπενέντικτα Λάσι, την πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από την Αφρική», είπε, καταχειροκροτούμενος και με την συγκίνηση να μη λείπει από την κατάμεστη αίθουσα.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μπόγδη το μυαλό σου και μα λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος, που έλεγε και ο θυμόσοφος λαός μας. Γίνεσαι εντελώς ρεζίλι με αυτά τα γελοία που γράφεις.

 2. Δεν θα γίνουμε κλακαδόροι και χειροκροτητές ενός πολιτικού απατεώνα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα κριτικής ακόμα του χαρακτηρισμού με όποια λόγια θέλουνε, στο πρόσωπο ενός μοιραίου πολιτικού που έβαλε τα συμφέροντα των Μασόνων, των Εβραίων και των Αμερικάνων, πάνω από τα συμφέροντα των Ελλήνων. Ρουφιάνοι σαν τον προλαλήσαντα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, όσο επίσης υπάρχουν κόμματα που τους ταΐζουν. Τον Τζέφρι Παπανδρέου οι Έλληνες πολίτες τον έριξαν στον Καιάδα της Ελληνικής ιστορίας, μόνιμα και για πάντα.

 3. Ήρθε άραγε η ώρα και για μας τους Έλληνες ενωμένοι να αξιοποιήσουμε όπως θα έπρεπε την προσωπικότητα ,
  τις Δημοκρατικές /προοδευτικές αρχές του ,
  την εργατικότητα, την πίστη του στην δίκαιη ανάπτυξη για όλους και την διάσωση του περιβάλλοντος μας ;
  Εννοώ πότε θα καταλάβουμε την πραγματική πολιτική και ανθρώπινη αξία του πρώην πρωθυπουργού μας ;
  Όταν θα μας τον προτείνουν οι ίδιοι οι « κουτόφραγκοι» των δυτικών δημοκρατιών και τα Φτωχότερα Αφρικανικά κράτη μαζί και οι νεότερες Ασιατικές δοκιμαζόμενες Δημοκρατίες
  Για να προεδρεύσει σε κάποιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.