ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξάσφαιρα τα «λιοντάρια»

Αγγλία-Ιράν: 6-2

Εντυπωσιακή η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου διέλυσε το απογοητευτικό Ιράν.

Οι χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν πριν την έναρξη του Μουντιάλ για την Αγγλία λειτούργησε ως το καλύτερο αγχολυτικό για τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ οι οποίοι έκαναν ονειρική πρεμιέρα στο Μουντιάλ διαλύοντας το Ιράν στο οποίο ήταν βασικοί οι δύο άσοι της ΑΕΚ Χατζισαφί και Μοχαμαντί..

Δύο γκολ πέτυχε για τους Άγγλους ο Σάκα (43΄, 62΄) κι από ένα οι Μπέλιγχαμ (35΄), Στέρλινγκ (45+1΄), Ράσφορντ (71΄) Γκρίλις (90΄), ενώ τα δυο γκολ των Ιρανών σημείωσε ο Μεχντί Ταρεμί της Πόρτο (65' και 90'+13 με πέναλτι).

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Αγγλία να πιέζει αλλά στο 8' προέκυψε το πρώτο απρόοπτο με τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα των Ιρανών, Αλί Μπεϊρανβάντ, ο οποίος συγκρούστηκε με συμπαίκτη του σε μία έξοδο... Προς στιγμήν φάνηκε ότι θα συνεχίσει αλλά έπεσε για δεύτερη φορά στο χορτ΄ρι κι αποχώρησε με φορείο με τον αγώνα να διακόπτεται για δέκα λεπτά...

Η διακοπή επηρέασε τους ΄Άγγλους, αλλά μετά το 30' ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα και μέσα σε ένα δεκάλεπτο τον... καθάρισαν.

Στο 30' ο Μάουντ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, στο 32' ο Μαγκουάιρ σημάδεψε το δοκάρι και στο 35' ήρθε το 1-0 με την κεφαλιά του Μπέλιγχαμ. Οι Ιρανοί απλά παρακολουθούσαν και στο 43' μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά η μπάλα στρώθηκε στον Σάκα, ο οποίος με αριστερό σουτ «έγραψε» το 2-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα 14 που υποδείχθηκαν), τα «τρία λιοντάρια» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κέιν έκανε το γύρισμα και ο Στέρλινγκ με προβολή σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Όπως ήταν φυσικό, η Αγγλία «έριξε στροφές» στο β΄ ημίχρονο, αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να φτάσει σε άλλο ένα γκολ στο 62΄, με τον Σάκα να παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και, μετά από διαδοχικές προσποιήσεις, να σουτάρει και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του. Το Ιράν κατάφερε να μειώσει στο 65΄, με ωραίο σουτ του Ταρεμί στην κίνηση, μετά από κάθετη μπαλιά του Γκολιζαντέχ, αλλά στο 71΄ ο νεοεισελθών Ράσφορντ πήρε την πάσα από τον Κέιν, ελίχθηκε και με ωραίο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1. Το έκτο γκολ της Αγγλίας σημειώθηκε στο 90΄, με τον Γουίλσον να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Γκρίλις.

Στις καθυστερήσεις, κι αφού πρώτα ο Αζμούν είχε δοκάρι (98΄), οι Ιρανοί κέρδισαν πέναλτι μέσω VAR για τράβηγμα φανέλας του Μαγκουάιρ στον Πουραλιγκαντζί και ο Ταρεμί στο 103΄ (!) διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Διαιτητής: Ραφαέλ Κλάους (Βραζιλία)
Κίτρινες: Τζαχανμπάκς, Πουραλιγκαντζί

Οι συνθέσεις:
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70΄ Ντάιερ), Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (70΄ Φόντεν), Σο, Σάκα (70΄ Ράσφορντ), Κέιν (75΄ Γουίλσον), Στέρλινγκ (71΄ Γκρίλις)
ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20΄ λ. τρ. Χ. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί (63΄ Τοραμπί), Τζαχανμπάκς (46΄ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Τσεσμί (46΄ Καναάνι), Καρίμι (46΄ Εζατολάχι), Μ. Χοσεϊνί, Νουρολαχί (77΄ Αζμούν)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.