ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προπόνηση πριν τα ζόρια στην Euroleague

Basket League: Ολυμπιακός - Κολοσσός 99-64

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στην Basket League αφού νίκησε και τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ με 99-64. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και αγωνίστηκαν χωρίς προπόνηση λόγω της αργοπορημένης επιστροφής τους από το Μόναχο δεν συνάντησαν δυσκολίες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έπαιξε με πέντε ξένους και χωρίς τον Γιαννόπουλο και μετά την πρώτη περίοδο η ομάδα του δεν ήταν ανταγωνιστική.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες αναζητούσαν ρυθμό και όπως ήταν λογικό λόγω διαφοράς ποιότητας, ο Ολυμπιακός την βρήκε πρώτος. Η καλή άμυνα και οι πόντοι από Λούντζη, Βεζένκοφ και Παπανικολάου έκαναν το 12-6 (4’). Το τάιμ άουτ δεν άλλαξε και πολλά ως προς την εικόνα των ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποια καλάθια από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά όχι ικανά για να μειώσουν αφού στην άλλη πλευρά είχε μπει και ο Φαλ στην εξίσωση της παραγωγής σκορ (23-16, 10’).

Οι παίκτες των γηπεδούχων που μπήκαν από τον πάγκο στην δεύτερη περίοδο με εξαίρεση ορισμένα χαμένα ριμπάουντ, έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το τρίποντο του Πίτερς έκανε το 31-18 στο 14’ και μέχρι την κόρνα για το ημίχρονο ο Ολυμπιακός με ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Μπλακ ξεπέρασε το όριο των 20 πόντων της διαφοράς (51-25, 20’).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Φαλ να μοιράζει τάπες και τους Πάπας, Παπανικολάου να ευστοχούν από τα 6.75 για το 66-34 (27’). Στην επίθεση είχαν σταματήσει τα πολλά συστήματα από πλευράς γηπεδούχων οι οποίοι με ελεύθερο μπάσκετ φρόντιζαν να προσφέρουν θεαματικές φάσεις και να βρίσκουν σουτ με άριστες προϋποθέσεις. Ο Σταρκς ήταν ο μοναδικός παίκτης του Κολοσσού που είχε επαφή με το καλάθι, αλλά δεν ήταν αρκετός (78-54, 34’). Οσο κυλούσε το ματς τόσο μεγάλωνε η «ψαλίδα» και η κόρνα της λήξης βρήκε τελικό σκορ το 99-64.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου με 28-9, ξέφυγε με 26 πόντους διαφορά και δεν είχε την παραμικρή ανησυχία στη συνέχεια δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή του να αφοσιωθεί στο rotation.

MVP: Ο Αλεκ Πίτερς ήταν πολύ καλός με 21 πόντους (6/6διπ., 3/6τριπ.) και 5 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καλή δουλειά έκαναν οι Παπανικολάου (12π., 2ασ.), Φαλ (12π., 4ρ., 3κοψ.) και ΜακΚίσικ (14π., 5ασ.).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν βοήθησαν καθόλου τον Κολοσσό οι Τιγκ, Κόφεϊ (έχει δικαιολογία πως είναι λίγες μέρες με την ομάδα) και Χρυσικόπουλος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα πολλά παιδάκια που βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Στην κυριολεξία το 60% των θεατών ήταν πιτσιρίκια.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 12/25 τρίποντα και οι Ροδίτες 5/22. Ο Κολοσσός πήρε 19 επιθετικά ριμπάουντ ενώ οι Πειραιώτες μοίρασαν 27 ασίστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με σοβαρότητα και σεβασμό τον Κολοσσό και φρόντισε να μην του χαριστεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες έπαιξαν ωραίο και απλό μπάσκετ κάτι το οποίο συνήθως είναι και εντυπωσιακό.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-16, 51-25, 74-43, 99-64

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.