ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκλωβισμένη σε δυσάρεστη ατζέντα η κυβέρνηση

Μπρος υποκλοπές, πίσω… Πάτσης και Κολοβού

Εγκλωβισμένη σε δίνη σκανδάλων και δυσωδών υποθέσεων παραμένει η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται πολλαπλές εισηγήσεις για «φυγή προς τα εμπρός», που ξεκινούν από ανασχηματισμό και επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και φτάνουν ως τον… εκλογικό αιφνιδιασμό.

Παρότι η νέα «φουρνιά» δημοσκοπήσεων δείχνει ότι, παρά την πτώση της ΝΔ, η διαφορά κινείται σε «ασφαλή» για την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη επίπεδα, η κυβέρνηση περνά αναμφίβολα τις χειρότερες μέρες της και οι αναταράξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Ανεξέλεγκτες εξελίξεις

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όλα δείχνουν πως μπαίνουμε σε μία νέα φάση, αφού στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν πολύ περισσότερα πρόσωπα από τους τέσσερις προσκεκλημένους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τους κκ. Δημητριάδη, Λαβράνο, Ντίλιαν και Μπίτζιο. Πέραν αυτών, στην δημοσιότητα έχουν βγει ακόμη και ονοματεπώνυμα αποσπασμένων στην ΕΥΠ αστυνομικών που φέρονται να… «τρέχουν» το παράνομο λογισμικό Predator και όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν στόματα. Συν τοις άλλοις, στο Μαξίμου διαμορφώνεται πλέον η εικόνα ότι η Δικαιοσύνη, αθόρυβα, έχει προχωρήσει αρκετά και έχει λάβει καταθέσεις από αστυνομικούς, στελέχη της ΕΥΠ αλλά και πρώην εργαζομένους των επίμαχων εταιρειών Krikel και Intellexa. Είναι θέμα χρόνου, μ’ άλλα λόγια, να αποδειχθεί κατά πόσον υπήρξε ή όχι «σύνδεση» της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό Predator, αλλά και γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη για όλα τα δυσώδη που έρχονται στο φως.

Μπρος Πάτσης, πίσω… εξώσεις

Ωστόσο, αν στο θέμα των υποκλοπών το Μαξίμου έχει μία φορά πρόβλημα, στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των εξώσεων έχει δέκα φορές. Κι αυτό διότι την ώρα που ανασκαλεύεται η υπόθεση Πάτση, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να ζητεί την άρση της ασυλίας του βουλευτή και την δικογραφία για το πόθεν έσχες του να έχει ήδη αφιχθεί στη Βουλή, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις «αναγέννησης» ενός κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με αφορμή το «τσουνάμι» εξώσεων που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, η έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, αλλά και η απευθείας τηλεοπτική κάλυψη αυτής της ανατριχιαστικής διαδικασίας, προσέδωσε διαστάσεις κεντρικού πολιτικού θέματος στην υπόθεση, με το Μαξίμου να μένει με ανοιχτό το στόμα από το πλήθος κόσμου που πλημμύρισε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας την οδό Αβύδου, στα Άνω Ιλίσια, ώστε να επιδείξει την αλληλεγγύη του στην κ. Κολοβού. Εξάλλου, το θέμα παίρνει γενικές διαστάσεις, καθώς η επίσκεψη Τσίπρα στην δημοσιογράφο και η σύνδεση του δράματος που εκείνη βιώνει με τον «πτωχευτικό Μητσοτάκη» δείχνει ότι αν υπάρξει γέννηση ενός νέου κινήματος κατά των πλειστηριασμών ή ακόμη και «Αγανακτισμένων», η Κουμουνδούρου θα είναι παρούσα με τρόπο εμφατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.