LIFESTYLE

Έκθεση στη Νέα Υόρκη για τα 50 χρόνια του χιπ χοπ στυλ

Το Mουσείο στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόδας - The Museum at FIT (MFIT) στη Νέα Υόρκη, πρόκειται να φιλοξενήσει έκθεση αφιερωμένη στην 50η επέτειο από τη «γέννηση του χιπ χοπ».

 

Η έκθεση «Fresh, Fly and Fabulous: Fifty Years of Hip Hop Style» (Φρέσκο, Χαλαρό και Υπέροχο: 50 Χρόνια Χιπ-Χοπ Στυλ) θα εξερευνήσει αυτό το επιδραστικό στυλ και μουσικό είδος μέσα από την προβολή περισσότερων από 100 ενδυμάτων και αξεσουάρ από κομβικές στιγμές στην κουλτούρα του hip hop.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται καπέλα Kangol, σακάκια Dapper Dan και μπότες Manolo Blahnik Okla Alta, εμπνευσμένες από τα παπούτσια εργασίας Timberland.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν εμφανίσεις των Missy Elliot, Aaliyah, Khaled, Lil Nas X και Cardi B, καθώς και σχέδια των Karl Kani, Fubu, Rocawear, Wu Wear, Baby Phat και Tommy Hilfiger.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η Έλενα Ρομέρο, δημοσιογράφος και επίκουρη καθηγήτρια επικοινωνιών μάρκετινγκ στο FIT και η Ελίζαμπεθ Γουέι, αναπληρώτρια επιμελήτρια κοστουμιών στο The Museum at FIT (MFIT).

Αρχικά, εξερευνώνται τα πρώτα κλαμπ και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια η έκθεση σε ενότητες εξετάζει την εξελισσόμενη σχέση που έχει το χιπ χοπ με καθιερωμένα brand σχεδιαστών.

Άλλες ενότητες καλύπτουν πηγές έμπνευσης για το στυλ και αναδεικνύουν πώς το hip hop έχει επηρεάσει διάφορες κατηγορίες ρούχων, όπως τα τζιν και τα πανοφώρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.