ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης

Ελλάδα-Βουλγαρία συζήτησαν τη δρομολόγηση επενδύσεων

Η προώθηση κοινών επενδυτικών σχεδίων Ελλάδας - Βουλγαρίας καθώς και η περαιτέρω εμβάθυνση και επέκταση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά τομέων με αιχμή την ενέργεια, την βιομηχανία, την καινοτομία και την εφοδιαστική αλυσίδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας κ. Χρίστο Αλέξιεφ ως επικεφαλής αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Από την ελληνική πλευρά μετείχαν στη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών - αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστας Φραγκογιάννης και οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), κ. Ορέστης Καβαλάκης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γιάννης Σμυρλής και ο διπλωματικός σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πρέσβυς, κ. Νίκος Πιπερίγκος.

Στην αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας μετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, κ. Νικόλα Στογιάνοφ, ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Ρόσεν Χριστόφ, ο Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, κ. Βαλεντίν Ποριάζοφ, η CEO της Bulgargaz, κ. Ντενίτσα Ζλάτεβα και ο CEO της Bulgartransgaz, κ. Βλαντιμίρ Μαλίνοφ.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ήταν μία απόλυτα εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη των χωρών μας. Μαζί ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πέραν της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας μας στον ενεργειακό τομέα, μπορούμε να προωθήσουμε καλύτερα και ουσιαστικότερα τα συμφέροντά μας, προσελκύοντας κεφάλαια σε πολλούς τομείς κοινών επενδυτικών σχεδίων για την βιομηχανία, την εφοδιαστική αλυσίδα, την καινοτομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), την ψηφιοποίηση και τις συνδυασμένες μεταφορές στον άξονα Βόρειας Ελλάδας- Ευξείνου Πόντου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.