ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022

Φαν Γκάαλ: «Οι φίλαθλοι έχουν δίκιο να μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν έπρεπε να γίνει στο Κατάρ»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας Λούις φαν Γκάαλ, είπε ότι οι Ολλανδοί φίλαθλοι που θα μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λόγω ανησυχίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν δίκιο να το κάνουν, αλλά ελπίζει ότι εάν η ομάδα του φτάσει στον τελικό (18/12), να παρακολουθήσουν τουλάχιστον τον αγώνα στην τηλεόραση.

Ο Φαν Γκάαλ επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι το Κατάρ δεν θα έπρεπε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε ότι είναι πολύ μικρό για το τουρνουά των 32 ομάδων και ότι η φιλοξενία του τουρνουά θα πρέπει να περιοριστεί σε μεγάλες χώρες που παίζουν ποδόσφαιρο:
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να διεξάγεται στις πιο έμπειρες ποδοσφαιρικές χώρες», πρόσθεσε ο Φαν Γκάαλ, αλλά επαίνεσε επίσης για την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις.
«Το γήπεδο προπόνησης που έχουμε δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το ξενοδοχείο και η οργάνωση είναι φανταστικά. Ανυπομονώ πραγματικά για το τουρνουά, αλλά είναι πιο σημαντικό οι παίκτες μου να αισθάνονται το ίδιο.»

Τόνισε επίσης ότι οι αναμενόμενοι 3.000 Ολλανδοί οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο τουρνουά θα ήταν σημαντικοί για την ομάδα του.
«Είναι φανταστικό που θα είναι εδώ», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
«Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι που το μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ελπίζω να παίξουμε τόσο καλά που στο τέλος του τουρνουά, όταν παίξουμε τον τελικό, θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση πόσο καλοί είμαστε», πρόσθεσε.

Μια έρευνα με 28.000 ερωτηθέντες στην Ολλανδία, που διεξήχθη από την EenVandaag και δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ανέφερε ότι μόνο το 14% ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Οι Ολλανδοί ξεκινούν τη διαδρομή τους στον 1ο όμιλο εναντίον της Σενεγάλης τη Δευτέρα με τον Φαν Γκάαλ να επιμένει ότι έχουν την ευκαιρία να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές:
«Πιστεύω ότι δεν έχουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στην ομάδα μας, αλλά πιστεύω στο χτίσιμο της ομάδας και στην τακτική και έχουμε παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν το τακτικό πλάνο του προπονητή», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.