ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φθινοπωρινή σούπα βελουτέ από γλυκολοκύθα με τσιπς από τορτίγια καλαμποκιού

Η γλυκολοκύθα είναι βασικό συστατικό της αυθεντικής μεξικανικής γαστρονομίας και λατρεύεται πολύ όπως και στην Κρήτη. Εδώ την απολαμβάνουμε σε μια κατά τα άλλα κλασική συνταγή, που όμως μεταμορφώνεται με τα τσιπς από τορτίγιας καλαμποκιού.

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό γλυκολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
5 τορτίγιας καλαμποκιού κομμένες σε λωρίδες περίπου μισό εκατοστό
λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή οποίο μυρωδικό μας αρέσει
ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος προσθέτουμε το τζίντζερ. Προθέτουμε περίπου μισό λίτρο ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκολοκύθα. Στην συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μίγμα το μπλεντάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2
Για τα τσιπς καλαμποκιού τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Γαρνίρουμε σε πιάτο σούπας και τοποθετούμε πάνω τα τσίπς και το μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.