ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Γ. Λογιάδης: Ακραία φτώχεια για τους πολλούς, απευθείας αναθέσεις στους χορηγούς ολιγάρχες της κυβέρνησης

Ακραία φτωχοποίηση για τους πολλούς και απευθείας αναθέσεις στους ολιγάρχες, επιφυλάσσει ο προϋπολογισμός του 2023, είπε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, που τόνισε ότι η ιδιωτική κατανάλωση, καθώς εξαρτάται από το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, «βρίσκεται στα τάρταρα».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 είπε ότι η διαχείριση των κόκκινων δανείων αποσκοπεί στην εξάλειψη της ιδιοκατοίκησης που μειώνεται δραματικά. «Καταθέσαμε πρόταση νόμου για τη διαχείριση των 'κόκκινων' δανείων, για την προστασία των δανειοληπτών και την εξυγίανση των τραπεζών, διότι η διαχείριση των 'κόκκινων' δανείων από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις αποσκοπεί στην εξάλειψη ενός βασικού χαρακτηριστικού της ελληνικής κοινωνίας: την ιδιοκατοίκηση, την ιδιωτική περιουσία των μικρών-μεσαίων εισοδημάτων», είπε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25. «Στα πρώτα χρόνια της μνημονιακής Ελλάδος, το focus ήταν η υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και η σωτηρία των τραπεζών μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων με δημόσιο χρήμα, που επωμίζονταν στους ώμους τους οι πολίτες. Με το τρίτο μνημόνιο, στα τέλη του 2015, θεσπίστηκε η δυνατότητα πώλησης δανείων σε funds. Το ποσοστό λοιπόν της ιδιοκατοίκησης μειώνεται δραματικά. Στο χαμηλότερο σημείο έχει φτάσει το ποσοστό αυτό φέτος, στο 73,3%, όταν το 2005 ήταν στο 84,6%», είπε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25.

Ο βουλευτής κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι στην υπερχρεωμένη Ελλάδα οδεύει με επιδόματα και με αυτά διαφημίζει την οικονομική μεγέθυνση. Όσο για το καλάθι του νοικοκυριού, ο κ. Λογιάδης κατήγγειλε ότι είναι σόου κοροϊδίας, όπως έχει δηλώσει και το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Ο κ. Λογιάδης είπε επίσης, ότι όσο δεν μειώνεται ο ΕΦΚ, τόσο αυξάνεται το λαθρεμπόριο και το ίδιο συμβαίνει και με τον ΦΠΑ. Ιδίως για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κ. Λογιάδης είπε ότι είναι πιο ψηλά και από τον ΦΠΑ στο χαβιάρι που ισχύει στο Βέλγιο. «Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα συμπιεστούν, γιατί η ΕΚΤ θα ζητήσει επιστροφή της ρευστότητας που παρείχε τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο κ. Λογιάδης και επισήμανε ότι ως συνέπεια θα υπάρξει μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

«Ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2023 χαρακτηρίζεται από ευσεβείς επικοινωνιακούς πόθους, επιδιώκοντας να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, σε μια χρονιά με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, βουλευτικές και δημοτικές. Δεν κατορθώνει όμως να κρύψει ότι επιφυλάσσει, αφ' ενός ακραία περαιτέρω λιτότητα και φτωχοποίηση των πολλών μέσω της ακρίβειας, των περικοπών και της φορολογικής αφαίμαξης, και αφ' ετέρου πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις, ενισχύσεις, απευθείας αναθέσεις στους ολιγάρχες χορηγούς της», είπε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.