ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25

Γ. Βαρουφάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του»

«Ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Όταν επέλεξε, την πρώτη εβδομάδα που ήταν στο Μαξίμου το 2019, να πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Ναυτεμπορική TV.

«Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια είναι τα χαρακτηριστικά τού σκότους, γιατί το σκότος είναι εξορισμού μαύρο και άραχνο», σχολίασε όσον αφορά στις παρακολουθήσεις.

Σχετικά με την οικονομία, είπε πως «στο χρέος τα χρόνια του κ. Μητσοτάκη προστέθηκαν γύρω στα 50 ή 70 δισ.». «Μιλάμε για μία χώρα της οποίας οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος δεν ξεπερνάνε τα 10 δισ. Προσθέσαμε άλλα 70 δισ. στο χρέος. Προφανώς και υπάρχει μία πλασματική ανάπτυξη, όπως υπήρχε και πριν το 2008. Είναι το ίδιο πράγμα, φούσκα χρέους», σημείωσε ενώ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον πληθωρισμό, είναι πιο βαθύ», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΜέΡΑ25, απάντησε: «Μην μπερδεύουμε τον ευσεβή πόθο του κ. Τσίπρα με την πραγματικότητα. Βέβαια, δεν μας θέλει στη Βουλή, θα ήθελε να μην υπάρχουμε. Είμαστε ο εφιάλτης του, όπως είμαστε και του κ. Μητσοτάκη. Του χαλάμε την αριθμητική των μετεκλογικών συνεργασιών. Οι τέως σύντροφοι και φίλοι μου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το μεγάλο λάθος να νομίζουν ότι το δικό μας το ποσοστό εάν δεν υπήρχαμε εμείς θα το έπαιρναν εκείνοι. Αυτό δεν ισχύει, δεν υπάρχει πιθανότητα οι άνθρωποι που ψηφίζουν ΜέΡΑ25 να ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα».

Σχολιάζοντας, επίσης, τις αποχωρήσεις βουλευτών υποστήριξε πως «υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: δεν είχαν καμία πολιτική διαφοροποίηση από το ΜέΡΑ25, δεν είχαν και καμία πολιτική συμμετοχή ουσιαστικά». «Γιατί δεν πρόκειται για 3 υπαλλήλους του ΜέΡΑ25, πρόκειται για 3 βουλεύτριες. Με άλλα λόγια είχαν ιερή υποχρέωση από την ψήφο που τους έφερε στη Βουλή να διαφοροποιηθούν, αν είχαν κάποια διαφοροποίηση, μέσα στα όργανα. Η μία πήγε ήδη και κάθεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, άλλη κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα νέο κόμμα το οποίο ενηλικιώνεται προφανώς θα έχει απώλειες, θα σπρώξουμε και ανθρώπους από την πόρτα γιατί δεν έπρεπε να είναι ποτέ σε εμάς και έχουμε και προσχωρήσεις. Έχουμε χιλιάδες νέα μέλη», προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΜέΡΑ25 Ιταλίας: «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, γιατί ξέρετε η Μελόνι λειτούργησε δήθεν αντισυστημικά. Ήταν ό,τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το '14 και το '15 από την ακροδεξιά πλευρά. Γιατί μια μέρα πριν μπει στην κυβέρνηση υιοθέτησε όλο το πακέτο του Μάριο Ντράγκι, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ. Πήρε το δικό της μνημόνιο, όπως πήρε και ο Τσίπρας το 3ο. Τώρα αρχίζει και τους απογοητεύει και δημιουργεί ένα πολιτικό κενό και το πολιτικό κενό δεν είναι ποτέ καλό για την Δημοκρατία», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.