ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Γ. Βαρουφάκης: Ούτε ένα ευρώ η μείωση του ρεύματος από τις εξορύξεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση

Ούτε ένα ευρώ δεν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος για τους πολίτες από τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την "προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου". Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτάρκες σε πόρους από ΑΠΕ, πετρέλαιο, και φυσικό αέριο, αλλά οι κάτοικοί του πληρώνουν ακριβό ρεύμα όπως κι εμείς, λόγω του ιδιωτικοποιημένου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το θέμα των υποκλοπών ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «κόρακας κοράκου μάτι μπορεί να μην βγάζει, όμως, κόρακας κοράκου λόγια κρυφακούει μετά μανίας για να τον έχει στο χέρι, για να μην του την φέρει».

Ο λαός δεν νοιάζεται για παιχνίδια μεταξύ κοράκων, μεταξύ των συγκρούσεων του πολιτικού προσωπικού καθενός από τους ολιγάρχες τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Έκανε λόγο για ευτελισμό της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε το θέμα των παρακολουθήσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδίωξε "ομερτά" με στόχο να μην μάθει η κοινή γνώμη ποτέ την αλήθεια. «Έχετε το θράσος να φέρνετε νομοσχέδιο για το Δημόσιο Συμφέρον... είναι σαν ο κύριος Μαρινάκης να φέρνει ένα νομοσχέδιο για την προστασία του δικαιώματος του Παναθηναϊκού στο πέναλτι» είπε και συνέχισε: Λέτε στους πολίτες πως όσοι δεν παρανομούν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι όσοι δεν διακινδυνεύουν το δημόσιο συμφέρον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. «Το αντίθετο εννοούσατε στην πραγματικότητα. Εννοούσατε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης παρανομεί παρακολουθώντας πολιτικούς και επιχειρηματίες, για να τους έχει στο χέρι, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τον καλύπτετε πίσω από την ομερτά του απόρρητου. Κι απειλείτε με διώξεις όποιους λειτουργούν υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας» σημείωσε.

Χαρακτήρισε τέλος, "υποκρισία" να φέρνει η κυβέρνηση νομοσχέδιο για τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος, καθώς «εξαιρείτε από οποιαδήποτε προστασία τούς μάρτυρες που αφορούν απ' ευθείας αναθέσεις και τις ιδιωτικές εταιρείες όπου ο υπάλληλος θα προωθεί τις καταγγελίες του στο ΔΣ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.