ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών στον πρώτο αγώνα της Γερμανίας

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τον Αθλητισμό, Νάνσι Φέζερ, θα παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 με την Ιαπωνία στις 23 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μετά από διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ.

«Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε το Κατάρ στις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις του για το μέλλον. Γι' αυτό αποφάσισα να πάω εκεί για τον πρώτο αγώνα της Γερμανίας» δήλωσε η Φέζερ στο δημόσιο κανάλι ARD.
«Θα υποστηρίξουμε επίσης τις μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι ώστε η καθημερινή πραγματικότητα των μεταναστών εργαζομένων και η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συνεχίσουν να βελτιώνονται» πρόσθεσε.

Ταξίδεψε με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Μπερντ Νόιεντορφ, στην Ντόχα για διήμερη επίσκεψη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χάλεντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εκπροσώπους συνδικάτων και αξιωματούχους της Διεθνούς οργάνωσης Εργασίας του ΟΗΕ.

Ισχυρίζεται ότι έλαβε «για πρώτη φορά» «εγγυήσεις ασφαλείας» για όλους τους θεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ+ επισκεπτών, σε μια χώρα όπου ποινικοποιούνται οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
«Όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, ποιον αγαπούν και σε τι πιστεύουν, θα πρέπει να είναι ασφαλείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάθε φίλαθλος πρέπει να μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος και να κινείται με ασφάλεια. Ο πρωθυπουργός μου έδωσε αυτή την εγγύηση ασφάλειας» δήλωσε η Νάνσι Φέζερ.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να συνοδεύσει την Γερμανίδα υπουργό στην Ντόχα η επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λουίζε Άμτσμπεργκ, η οποία ακύρωσε τελικά το ταξίδι της την παραμονή της αναχώρησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.