ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία

Η Βρετανία θα ναυπηγήσει άλλες 5 φρεγάτες λόγω της «αυξανόμενης ρωσικής απειλής»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του θα ναυπηγήσει πέντε ακόμη φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό της λόγω της «αυξανόμενης ρωσικής απειλής», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε καθώς ξεκινούσαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής της G20, σηματοδοτεί τη σύναψη νέας σύμβασης, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων λιρών (4,7 δισεκ. ευρώ) ανάμεσα στο «Royal Navy» και την κατασκευάστρια BAE Systems.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του παίρνουν μέτρα για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μπροστά στις αυξανόμενες ρωσικές απειλές», τόνισε στο δελτίο Τύπου η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Σούνακ «ανακοινώνει τη νέα φάση του προγράμματος φρεγατών Τύπου 26» με τη ναυπήγηση πέντε επιπλέον, πέραν των τριών ήδη υπό κατασκευή.

Ο κ. Σούνακ συμμετέχει σήμερα και αύριο στην G20, στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου έχει σκοπό να καταγγείλει τη «βαρβαρότητα» του πολέμου που εξαπέλυσε το «καθεστώς» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Πρέπει να εγγυηθούμε ότι οι προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να διχάσει τη διεθνή κοινότητα θα αποτύχουν», προστίθεται στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του κ. Σούνακ. «Αυτό απαιτεί οι χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να τερματίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.