ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή πορεία για το Πολυτεχνείο απευθύνει το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως «49 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και φοιτητριών στο Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας, τα συνθήματα της νεολαίας που έσωσε την τιμή αυτού του λαού, παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά»:

«”Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία”: Ψωμί, για έναν λαό που διαρκώς στερείται το ψωμί και το βιός του. Παιδεία, για μια νεολαία που τη ρίχνουν διαχρονικά στην ιδιωτική, ταξική εκπαίδευση αποκλείοντας μεγάλο μέρος της. Ελευθερία, για μια χώρα που παραμένει ανελεύθερη σε μεγάλο βαθμό μέσα από νέου τύπου εξαρτήσεις», τονίζει και προσθέτει: «”Έξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ” βροντοφώναζαν ακόμα οι νέες και οι νέοι μας, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία που αγκάλιασε τους εξεγερμένους φοιτητές και τις εξεγερμένες φοιτήτριες, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Έξω κάθε παλιός και νέος ιμπεριαλισμός, κάθε εξάρτηση και υποδούλωση στην εκάστοτε σφαίρα επιρροής και στα κελεύσματα των παντός είδους τοποτηρητών».

«Ο αγώνας μας σήμερα για δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιώματα, ισότητα και δικαιοσύνη, είναι και παραμένει διαρκής και ανυποχώρητος. Σήμερα που η νέα γενιά και πάλι θέτει τα διαρκή αυτά τα προτάγματα στην προμετωπίδα του αγώνας της. Σήμερα που η παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση, αυτή του κ. Μητσοτάκη, η οποία λειτουργεί ως ντίλερ ολιγαρχικών συμφερόντων, επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, χτίζοντας παράλληλα ένα νέο αυταρχικό, αστυνομικό κράτος, μαζί με ένα επιτελικό παρακράτος μέσα στην 12ετή χρεοδουλοπαροικία, ώστε να είναι ακόμα πιο εύκολη η περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας. Σήμερα που βάλλονται πανταχόθεν από την δημόσια υγεία του λαού μας, μέχρι την δημόσια εκπαίδευση, τα εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη δημόσια συνάθροιση. Σήμερα εντείνουμε τον αγώνα μας, μαζί με την νεολαία, με την κοινωνία, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τα κινήματα, τον καθένα και την καθεμιά που δεν αποδέχεται μια ζωή υπάκουη, μια ζωή κομμένη και ραμμένη στα εκάστοτε ”περιοριστικά μέτρα” της ολιγαρχίας, του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού, της νέα εξάρτησης, της λιτότητας και σε τελική ανάλυση της αναξιοπρέπειας. Σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ζωή ολόκληρη, για δικαιώματα πλήρη και για όνειρα γεμάτα», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Καλούμε όλες και όλους στις 16.30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στο πανό του ΜέΡΑ25 για να συμμετάσχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς και στις αντίστοιχες πορείες σε Θεσσαλονίκη στις 17.30 και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.