ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταξύ Μαξίμου-Κουμουνδούρου

Μάχη μέχρις εσχάτων για «κοράκια» και πλειστηριασμούς

Όπως έχουν δείξει όλες οι κυλιόμενες μετρήσεις ήδη από την εποχή που «έσκασε» το θέμα Πάτση στο πολιτικό σκηνικό, η ευαισθησία της κοινωνίας σε οτιδήποτε αφορά την πρώτη κατοικία και την προστασία της μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη πολιτικών εξελίξεων.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εξηγείται το γεγονός ότι τρεις ημέρες μετά την διάσωση του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού και την αποτύπωση από τις τηλεοπτικές κάμερες της φρικτής διαδικασίας έξωσης και θραύσης της πόρτας της δημοσιογράφου, η πολιτική αντιπαράθεση διεξάγεται με αμείωτη ένταση.

Κατενάτσιο

Η κυβέρνηση επιχειρεί να οχυρωθεί απέναντι στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην καταγράψει άλλες απώλειες, που θα έρθουν να προστεθούν στην δεδομένη και δημοσκοπικά διαπιστωμένη, δυσφορία της «γαλάζιας» βάσης όταν αποκαλύφθηκε η δράση του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Πάτση. Μάλιστα, ενώ στην αρχή η κυβέρνηση έπαιζε «κατενάτσιο» με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει «μικρή εξαίρεση» τις εξώσεις και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί την δημοσιογράφο ότι δεν έχει αξιοποιήσει τις δικλείδες ασφαλείας που προβλέπονται, πλέον το Μαξίμου έχει περάσει στην αντεπίθεση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας χθες στην τομεάρχη Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή, επιχείρησε να χρεώσει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον εκπλειστηριασμό του σπιτιού της Ιωάννας Κολοβού, λέγοντας ότι αυτός έγινε τον Μάρτιο του 2019.

Οξεία αντίδραση

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ άπλωσαν ασπίδα από νωρίς, με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για το τραπεζικό σύστημα, Αλέκο Φλαμπουράρη, να προβαίνει σε αναλυτική δήλωση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επεξέτεινε τον νόμο Κατσέλη και νομοθέτησε το πλαίσιο Κατσέλη-Σταθάκη, αλλά και την Κουμουνδούρου να αναδεικνύει τις ανακρίβειες του Θόδωρου Σκυλακάκη.
«Μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων. Το 2022 που έγινε ο πλειστηριασμός ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ; Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;», διερωτώντο υψηλόβαθμοι παράγοντες της Κουμουνδούρου, προσθέτοντας τα εξής:

«Για να τελειώνουν τα ψέματα:
- Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

- Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κας Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

- Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr (βλ. εδώ) επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

- Σε λίγο θα μας πουν ότι και ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.