ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία - ΒΤΑ

Μια βουλγαρικής ιδιοκτησίας εταιρεία κατασκευής drones ανακοίνωσε συνεργασία με την εταιρεία Cranfield Aerospace Solutions

Η Dronamics, μια βουλγαρικής ιδιοκτησίας εταιρεία κατασκευής drones μεταφοράς φορτίου μεσαίων αποστάσεων ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συνεργασία της με την Cranfield Aerospace Solutions (CAeS), μια κορυφαία καινοτόμο εταιρεία στην ανάπτυξη λύσεων μηδενικών εκπομπών στην αεροδιαστημική βιομηχανία, για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου στο Black Swan, το drone μεταφοράς φορτίου μεγάλης εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την Dronamics.

Με μια συνεργασία που προκύπτει από την αμοιβαία πεποίθηση των δύο εταιρειών ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να διευρύνει τη δυνατότητα αεραμεταφορών με μηδενικές εκπομπές, οι δύο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της αεροδιαστημικής θα συνεργαστούν για να φέρουν στην αγορά μια βιώσιμη λύση για υπηρεσίες παράδοσης φορτίων, υπογράμμισε η Dronamics σε ανακοίνωσή της. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου που αναπτύσσει το CAeS στο Black Swan, με αποτέλεσμα μια τεχνικά και εμπορικά εφικτή λύση μηδενικών εκπομπών.

Το Black Swan μπορεί να μεταφέρει έως και 350 κιλά σε εμβέλεια έως και 2.500 χλμ και πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος μετακινεί αγαθά, κάνοντας την παράδοση αυθημερόν σε μεγάλες αποστάσεις προσιτή, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον, υποστηρίζει η Dronamics.

Ο συνιδρυτής της Dronamics, Κονσταντίν Ρανγκέλοφ, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Cranfield Aerospace Solutions θα τους επιτρέψει «να φέρουν πιο γρήγορα μια καθαρή αεροπορική τεχνολογία μηδενικών εκπομπών σε περισσότερες κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της CAeS, Πολ Χάτον, χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Dronamics «μια φανταστική ευκαιρία για την CAeS». «Όχι μόνο η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου που αναπτύσσουμε επί του παρόντος για το 9θέσιο Britten-Norman Islander θα αλλάξει το πρόσωπο της περιφερειακής αεροπορίας, αλλά θα έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία μεταφορών φορτίων», φέρεται να είπε.

Με συλλογικό παγκόσμιο στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050 που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας και τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, απέναντι σε μια επείγουσα κοινή δράση σε όλο τον κόσμο, η Dronamics και η CAeS πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι τώρα η ώρα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.