ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία

Μυστικές συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων στην Άγκυρα

Στις συνομιλίες φέρεται να συμμετέχει ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών.

Υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες στην Άγκυρα, με τα θέματα της ατζέντας τους να παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, εκπρόσωποι της Ρωσίας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν για συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα. Η συνάντηση αυτή δεν ανακοινώθηκε επισήμως, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα «Kommersant», επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει.

Επιπλέον, η ρωσική εφημερίδα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό των συνομιλιών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SWR, Σεργκέι Ναρισίκιν συμμετείχε στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Από το γραφείο του Ρώσου προέδρου, ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει αλλά και ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Τουρκία έχει επανειλημμένως προσφερθεί να αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή.

Τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, απέβησαν άκαρπες συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Άγκυρας μεσολάβησε για την επίτευξη συμφωνίας με τα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Ιούλιο, ώστε η Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.